Ilość porcji: 02
Czas przygotowania: 30 minut
Łosoś w sosie śmietanowym z Pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulą OLE!
Składniki:
- olej
- 250ml śmietany 30%
- 2 mniejszej wielkości cebule
- filet z łososia
- sok z cytryny (2 łyżki)
- filet łososia
- Pieczarki marynowane z marchewką i cebulką OLE!
- 2 garści liści szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- sos sojowy
- masło i olej do smażenia
- sól, pieprz
Łososia macerujemy z jednym ząbkiem czosnku, solą, pieprzem oraz sosem sojowym na minimum 30 minut przed przygotowaniem.
W tym czasie siekamy cebulę wraz z drugim ząbkiem czosnku i podsmażamy na maśle do zarumienienia, po czym przekładamy do naczynia. Nie myjemy patelni, a dodajemy nieco oleju i podsmażamy łososia z obydwu stron, aż zmieni kolor. Ryba musi być zarumieniona na wierzchu, a pól surowa w środku.
Dodajemy cebulkę oraz śmietanę wraz ze szpinakiem i ząbkiem czosnku. Czekamy aż śmietana zgęstnieje.
Dodajemy Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE! Dodajemy sól i pieprz. Podajemy na ciepło.