Ilość porcji: 04
Czas przygotowania: 60 minut
Leczo
Składniki:
- 2 papryki czerwone
- 1 cukinia
- 1 bakłażan
- 6 pomidorów malinowych (wydrążone i pokrojone) lub puszka pomidorów krojonych
- Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE!
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- po ½ łyżeczki suszonej papryki wędzonej i ostrej
- sól
- olej
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju ok. 15 min, aby była miękka i złocista. Na koniec dodajemy przyprawy – paprykę wędzoną i ostrą.
W tym czasie wszystkie warzywa kroimy w grubą kostkę i dodajemy do reszty składników w garnku. Całość smażymy ok.15min.
Następnie dodajemy pomidory oraz pieczarki marynowane z marchewką i cebulą i smażymy kolejne 20-30 min, aż składniki będą miękkie.
Doprawiamy solą. Podajemy na ciepło.