Ilość porcji: 04
Czas przygotowania: 15 minut
Karnawałowe kanapeczki z cebulką marynowaną złotą OLE!
I propozycja
- chleb
- ugotowane buraki
- rukola
- hummus (najlepiej buraczany)
- ser feta
- Cebulka marynowana złota OLE!
- oliwa
- miód
Chleb kroimy na mniejsze kromki. Na chlebie rozsmarowujemy hummus.
Buraki kroimy w plasterki i układamy je na kanapeczkach wraz z rukolą. Na wierzch układamy ser feta oraz cebulkę.
Całość skrapiamy oliwą połączoną z miodem, solą i pieprzem.
II propozycja
- chleb
- twarożek
- gorgonzola
- dojrzałe gruszki
- orzechy
- Cebulka marynowana złota OLE!
Chleb kroimy na mniejsze kromki. Na chlebie rozsmarowujemy twarożek.
Na wierzch układamy gorgonzolę, soczystą gruszkę oraz orzechy wraz z cebulką.