Ilość porcji: 01
Czas przygotowania: 15 minut
Jajka po turecku z czosnkiem chilli
Składniki:
– 2 jajka
– 5 łyżek jogurtu greckiego
-2-4 łyżeczki soku z cytryny
– łyżka octu
-1 ząbek czosnku
-sól
-4-5 łyżek masła
– Czosnek Chilli w oleju OLE! (+olej z czosnku)
– papryka ostra
– koperek świeży
– grzanki z bagietki
Wymieszać jogurt z czosnkiem, solą i sokiem z cytryny. Do gotującej się wody wlać ocet, zamieszać wodę aby utworzył się wir i dodać delikatnie po 1 jajku. Masło rozpuścić na patelni, dodać olej z Czosnku Chilli OLE! oraz ostra paprykę. Wymieszać. Do miseczki wyłożyć przygotowany wcześniej jogurt, ułożyć na nim jajka, polać masłem z chilli i posypać świeżym koperkiem. Podawać z grzankami.