Ilość porcji: 04 Czas przygotowania: 30 minut

Burgery z Suszonymi pomidorami z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE! i sosem musztardowym

Składniki (na 4 porcje):

Sos:

  • 2 duże łyżeczki musztardy
  • 4 łyżki śmietany
  • 1 łyżeczkę majonezu

 

Składniki do przygotowania sosu mieszamy i wkładamy do lodówki.

Do posiekanego lub zmielonego mięsa dodajemy musztardę, żółtko, ulubione zioła i pieprz. Cebulę kroimy w piórka. Z mięsa formujemy większe kulki i spłaszczamy je za pomocą mokrych dłoni. Bułki wkładamy do piekarnika, aby się podpiekły. Mięso grillujemy na suchej patelni z jednej i drugiej strony (przez około 3 minuty z każdej). Po odwróceniu burgera układamy na nim po dwa plasterki sera. Delikatnie solimy dla smaku.

Obie strony ciepłej bułki smarujemy sosem. Na dolną część układamy sałatę, mięso, Suszone pomidory z pestkami dyni w oleju z ziołami OLE!, pestki dyni ze słoika i przykrywamy drugą połówką bułki.

Smacznego!