Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 30 minut

Buraczane kaszotto z fetą i czarnymi oliwkami OLE!

Składniki:

• 200g kaszy gryczanej
• 1 cebula
• 50g fety
• 2 duże buraki lub 3 mniejsze
• 2 ząbki czosnku
• rukola
• 1/3 słoiczka Oliwek czarnych krojonych OLE!
• sól, pieprz
• 1 łyżka sosu sojowego
• masło (ok.2 łyżki)

Kaszę gotujemy według wskazówek na opakowaniu. W tym czasie, na łyżce masła podsmażamy cebulkę na złoty kolor. Dodajemy posiekany czosnek i uważamy aby się nie przypalił. Ugotowane buraki ścieramy na tarce. Wrzucamy je do podsmażonej cebulki. Dodajemy resztę masła. Całość podsmażamy na małym ogniu. Dodajemy sos sojowy i doprawiamy do smaku. Na talerzu układamy rukole, kaszotto, oliwki OLE! oraz fetę.