Pieczone bataty z guacamole i chrupiącą złotą cebulką
Składniki:
- Bataty
- Olej
- Awokado
- Czerwona cebula
- Czosnek
- Pomidorki cherry
- Cytryna
- Cebulka marynowana złota OLE!
- Ser feta
Przygotowanie:
- Kroimy bataty, a następnie układamy na blaszce do pieczenia wcześniej wyłożonej papierem do pieczenia
- Polewamy bataty lekko olejem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez ok 20 do 30 min od czasu do czasu sprawdzając czy są już wystarczająco miękkie
- W międzyczasie robimy guacamole z awokado, czerwonej, posiekanej cebulki, soku z cytryny, wyciśniętego czosnku i pokrojonych drobno pomidorków.
- Na upieczone bataty nakładamy guacamole
- Na wierzch kruszmy fetę i układamy na całości cebulkę złotą marynowaną OLE!