Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 30 minut

Letnie placuszki cukiniowe z czosnkiem i jogurtem

Składniki (2 porcje):
● 1 średnia cukinia (ok. 250–300 g) – starta
● 1 jajko
● 2 łyżki mąki pszennej lub owsianej
● 2 łyżki czosnku z ziołami w oleju OLE!
● sól, pieprz
● jogurt naturalny z koperkiem + mięta (do podania)

Przygotowanie:
1. Startą cukinię posól, odstaw na 10 minut, a później odciśnij wodę.
2. Wymieszaj z jajkiem, mąką i pokrojonym czosnkiem OLE! oraz pieprzem.
3. Smaż na patelni na odrobinie oleju z czosnku – po 2–3 minuty z każdej strony.
4. Podawaj z jogurtem zmieszanym z koprem – idealne na letni lunch lub wytrawne śniadanie.