Ilość porcji: 03 Czas przygotowania: 25 minut

Makaron z sosem z fety i suszonymi pomidorami z kaparami w oleju z ziołami

Składniki
– 500g makaronu
– 200g sera feta
– 10 suszonych pomidorów z kaparami w oleju z ziołami OLE!
– ćwiartka czerwonej cebuli
– 2 łyżki jogurtu greckiego
– pół łyżeczki bazylii
– pół łyżeczki czosnku granulowanego

Dodatki:
– kilka listów świeżej bazylii

Przygotowanie:
Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Pokruszoną fetę, suszone pomidory z kaparami, pokrojoną czerwoną cebulę, jogurt grecki oraz przyprawy wkładamy do blendera i blendujemy na gładką masę.
Jeśli sos jest za gęsty dodajemy dodatkową łyżkę jogurtu greckiego.
Gotowy sos przekładamy do garnka i podgrzewamy.  Następnie dodajemy go do makaronu podanego już na talerzu i dekorujemy świeżymi listkami bazylii.