Ilość porcji: 01 Czas przygotowania: 80 minut

Proteinowy chlebek z suszonymi pomidorami

Składniki:
– 500 g twarogu
– 1 szklanka płatków owsianych
– po ½ szklanki siemienia lnianego, pestek słonecznika i dyni
– 4 jajka
– 1 łyżeczka soli
– szczypta pieprzu
– 1 ząbek czosnku
– 1 łyżeczka proszku do pieczenia
– 1 łyżka ulubionych ziół (np. zioła prowansalskie)
– ½ słoiczka suszonych pomidorów w oleju z pieprzem marynowanym OLE!

Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki.
Twaróg rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajka i miksujemy. Dodajemy resztę składników, doprawiamy i dokładnie mieszamy za pomocą łopatki.
Formujemy bochenek, który układamy na papierze do pieczenia.
Pieczemy w 190 stopniach przez godzinę i chlebek proteinowy gotowy!