Ilość porcji: 04 Czas przygotowania: 15 minut

Surówka z kukurydzy, kiszonych ogórków i pieczarek marynowanych

Składniki:
– ½ główki kapusty pekińskiej
– 5 ogórków kiszonych
– 1 ząbek czosnku
– ½ szklanki śmietany 12%
– 2 łyżki majonezu
– 4 łyżki oliwy
– ½ słoika Pieczarek marynowanych z marchewką OLE!
– 1 puszka kukurydzy
– sól, pieprz

Kapustę myjemy i drobno szatkujemy. Dodajemy pokrojone ogórki kiszone, odsączoną i przepłukaną kukurydzę.
Śmietanę łączymy z wyciśniętym czosnkiem, majonezem, oliwą. Doprawiamy solę i pieprzem. Dodajemy do kapusty z ogórkami. Dorzucamy pokrojone na pół pieczarki. Całość dokładnie mieszamy.