Ilość porcji: 02
Czas przygotowania: 20 minut
Zapiekanki z tymiankiem, pieczarkami i oliwkami
Składniki:
– 2 półbagietki
– 250g małych pieczarek
– sól, pieprz
– Oliwki zielone drylowane OLE!
– Masło ziołowo-czosnkowe (gotowe lub ½ kostki masła połączone z garścią świeżo posiekanych ziół, solą, pieprzem oraz 2 ząbkami czosnku)
– Ser żółty w kostce
– Świeże listki tymianku
Dodatkowo ulubione sosy, np.:
– ketchup
– majonez/ sos aioli
Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy na plasterki. Smażymy na łyżce masła. Na koniec dodając sól i pieprz.
Bagietki kroimy na pół, smarujemy masłem ziołowo-czosnkowym. Pieczarki układamy na bagietkach. Całość posypujemy oliwkami, listkami tymianku i dużą ilością startego sera. Zapiekamy do momentu kiedy ser będzie zarumieniony. Podajemy na ciepło z ulubionymi sosami.