Ilość porcji: 08
Czas przygotowania: 25 minut
Szaszłyki z gruszką, miodowym kurczakiem i cebulką
Składniki:
– podwójna pierś kurczaka ekologicznego
– 2 dojrzałe gruszki
– ½ opakowania sera gorgonzola
– cebulka marynowana srebrna OLE!
Marynata do kurczaka:
-1 łyżka miodu
– 1 łyżka octu balsamicznego
– sól, pieprz
– 1-2 ząbki czosnku
Dodatkowo:
– rukola
– orzechy włoskie
– patyczki do szaszłyków
W dużej misce łączymy składniki do marynaty.
Kurczaka kroimy w kostkę i marynujemy przez min.1h.
Kurczaka smażymy na złoty kolor. Ser i obrane gruszki kroimy w kostkę.
Na patyczki nakładamy kawałki kurczaka, cebulki, ser oraz gruszki.
Układamy na rukoli w towarzystwie z orzechami.