Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 25 minut

Kaszotto z warzywami i suszonymi pomidorami

Składniki:
– 200g kaszy gryczanej (może być inna kasza)
– ½ brokuła
– 1 cebula
– 2 ząbki czosnku
– pomidorki cherry
– ¾ słoika suszonych pomidorów z kaparami w oleju z ziołami OLE!
– feta
– rukola (opcjonalnie)
– szczypiorek (opcjonalnie)

Brokuła gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem cukru (aby nie stracił koloru) przez ok. 5min, aż będzie lekko ugotowany, ale zachowa swoją sprężystość.
Gotujemy kaszę gryczaną według przepisu na opakowaniu.
Na oleju lub maśle podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodajemy posiekany czosnek. Podsmażamy, aż cebula będzie zarumieniona i miękka.
Dodajemy pokrojone suszone pomidory z kaparami. Łączymy z kaszą. Dodajemy ugotowanego brokuła, rukolę, pomidorki cherry, 1 lub 2 łyżki oleju z pomidorów oraz fetę. Całość posypujemy szczypiorkiem.