Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 30 minut

Sałatka z dynią hokkaido i suszonymi pomidorami

Składniki:
-rukola – 2-3 garści
-pół małej dynii hokkaido
-ser feta – ok. 200g
Suszone pomidory z czarnymi oliwkami i kaparami w oleju z ziołami OLE! – pół słoika
Kapary w oleju OLE! – 3-4 łyżki
-Olej z suszonych pomidorów – 2 łyżki
-sól

Przygotowanie:
1. Dynię hokkaido pokroj w kostkę, przełóż do miski, dodaj olej z suszonych pomidorów i sól, wymieszaj.
2. Dynię piecz na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez ok. 15 min lub dopóki się nie zarumieni (temp. 180 stopni, środek piekarnika)
3. Na talerzu lub w misce ułóż rukolę, dodaj upieczoną dynią, suszone pomidory i czarnymi oliwkami i kaparami, ser feta oraz kapary.
4. Opcjonalnie: polej jedną łyżką oleju z suszonych pomidorów i skrop octem winnym lub sokiem z cytryny.