Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 30 minut

Kaszotto z serem kozim i czosnkiem chilli

SKŁADNIKI:

  • 200g kaszy gryczanej (palonej lub nie)
  • 1 duża cebula
  • 300ml bulionu + 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • rukola
  • 2 garści suszona żurawina
  • czosnek w oleju z chilli OLE!
  • kozi ser długo dojrzewający
  • oliwa

Na rozgrzanej oliwie  podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy posiekaną cebulę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smażymy kilka minut, cały czas mieszając. Dodajemy pokrojone pieczarki i znowu smażymy. Warzywa muszą być miękkie.
Wsypujemy suchą kaszę gryczaną. Smażymy przez minutę i wlewamy bulion wraz z sosem sojowym. Gotujemy ok.15 min, aż kasza będzie miękka.
Obficie posypujemy startym kozim serem. Dodajemy suszoną żurawinę, czosnek chilli oraz rukolę. Mieszamy.
Przed podaniem posypujemy jeszcze startym kozim serem.