Ilość porcji: 02
Czas przygotowania: 30 minut
Kaszotto z serem kozim i czosnkiem chilli
SKŁADNIKI:
- 200g kaszy gryczanej (palonej lub nie)
- 1 duża cebula
- 300ml bulionu + 2 łyżki sosu sojowego
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- rukola
- 2 garści suszona żurawina
- czosnek w oleju z chilli OLE!
- kozi ser długo dojrzewający
- oliwa
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekany czosnek, dodajemy posiekaną cebulę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Smażymy kilka minut, cały czas mieszając. Dodajemy pokrojone pieczarki i znowu smażymy. Warzywa muszą być miękkie.
Wsypujemy suchą kaszę gryczaną. Smażymy przez minutę i wlewamy bulion wraz z sosem sojowym. Gotujemy ok.15 min, aż kasza będzie miękka.
Obficie posypujemy startym kozim serem. Dodajemy suszoną żurawinę, czosnek chilli oraz rukolę. Mieszamy.
Przed podaniem posypujemy jeszcze startym kozim serem.