Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 30 minut

Łosoś w sosie śmietanowym z Pieczarkami marynowanymi z marchewką i cebulą OLE!

Składniki:

  • olej
  • 250ml śmietany 30%
  • 2 mniejszej wielkości cebule
  • filet z łososia
  • sok z cytryny (2 łyżki)
  • filet łososia
  • Pieczarki marynowane z marchewką i cebulką OLE!
  • 2 garści liści szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • sos sojowy
  • masło i olej do smażenia
  • sól, pieprz

Łososia macerujemy z jednym ząbkiem czosnku, solą, pieprzem oraz sosem sojowym na minimum 30 minut przed przygotowaniem.
W tym czasie siekamy cebulę wraz z drugim ząbkiem czosnku i podsmażamy na maśle do zarumienienia, po czym przekładamy do naczynia. Nie myjemy patelni, a dodajemy nieco oleju i podsmażamy łososia z obydwu stron, aż zmieni kolor. Ryba musi być zarumieniona na wierzchu, a pól surowa w środku.
Dodajemy cebulkę oraz śmietanę wraz ze szpinakiem i ząbkiem czosnku. Czekamy aż śmietana zgęstnieje.
Dodajemy Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE! Dodajemy sól i pieprz. Podajemy na ciepło.