Ilość porcji: 02
Czas przygotowania: 30 minut
Szybki makaron w sosie pieczarkowym ze szparagami i tymiankiem
Składniki:
- makaron
- 200g śmietany 18%
- 1 słoik Pasteny – pasty ze smażonych pieczarek OLE!
- pęczek szparagów
- 1 duża cebula
- 1 ząbek czosnku
- sól, pieprz
- szczypta cukru
- świeży tymianek
- ser (typu parmezan)
Odcinamy twarde końcówki szparagów. Szparagi gotujemy w garnku lub w głębokiej patelni. Do wody dodajemy łyżeczkę soli oraz szczyptę cukru. Gotujemy około 10 minut, aż szparagi będą miękkie . W tym czasie gotujemy makaron. Szparagi kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę siekamy i podsmażamy na złoty kolor. Dodajemy posiekany czosnek. Dodajemy Pastenę – pastę ze smażonych pieczarek OLE!, śmietanę oraz listki tymianku. Chwilę podsmażamy. Dodajemy szparagi. Podajemy ze startym serem oraz listkami tymianku.