Ilość porcji: 02
Czas przygotowania: 60 minut
Curry z czosnkiem w oleju z ziołami
- 1 cebula
- 1 czerwona papryczka chilli
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki świeżej żółtej pasty curry
- 2 cm kawałek imbiru.
- 2 marchewki
- 1 papryka
- mała cebula
- puszka mleczka kokosowego
- 1 łyżka curry w proszku
- 2 łyżecki sosu sojowego oraz rybnego
- 10 krewetek
- 300ml bulionu warzywnego
- świeża kolenda lub pietruszka
- 1/3 słoiczka czosnku w oleju z ziołami OLE!!
- olej
Oddzielnie gotujemy ryż. Odstawiamy. W garnku smażymy posiekaną cebulę, czosnek, pokrojone chilli oraz marchewkę ok. 5 minut.
Dodajemy pokrojoną paprykę, oraz cukinie . Dodajemy bulion, pastę curry, przyprawę, sosy i gotujemy ok. 20minut.
Dodajemy mleczko kokosowe, krewetki wszystko dokładnie mieszamy. Dodajemy Czosnek z ziołami OLE!
Gotujemy ok.3-4 min. Podajemy z ryżem.