Ilość porcji: 02
Czas przygotowania: 20 minut
Placuszki warzywne z Pasteną pastą z czarnych oliwek OLE!
Składniki:
- 1 duży batat
- 2 duże różyczki brokułu
- 2 małe ziemniaki
- 1 cebula
- ½ pęczka natki pietruszki
- 2 łyżki Pasteny pasty z czarnych oliwek
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
- 3 łyżki mąki pszennej lub owsianej
- olej
Warzywa myjemy i obieramy. Ścieramy na tarce o średniej wielkości oczkach lub chwilę siekamy w malakserze.
Dodajemy Pastenę pastę z czarnych oliwek oraz wyciskamy czosnek.
Dodajemy mąkę. Doprawiamy do smaku.
Smażymy na oleju, tak aby były chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku.
*zamiast skrobi możemy dodać 1 jajko