Ilość porcji: 04
Czas przygotowania: 60 minut
Bezglutenowe paszteciki z Pieczarkami marynowanymi OLE!
Składniki:
Naleśniki:
- 250 g mąki bezglutenowej (np. miksu uniwersalnego)
- 2 jajka
- ok. 2 szklanki wody (wlewamy powoli, sprawdzając konsystencję)
- 2 łyżki oleju
- szczypta soli
Farsz:
- 1 /2 słoiczka farszu pieczarkowego OLE!
- 3 łyżki pieczarek marynowanych OLE! wraz z warzywami ze słoiczka
- 2 cebule
- 200 kiszonej kapusty
- ½ szklanki natki pietruszki
Panierka:
- 1-2 jajka
- bezglutenowa bułka tarta
- olej do smażenia
Przygotowanie farszu: cebulkę szklimy ze szczyptą soli. Dodajemy farsz i drobno pokrojone pieczarki marynowane oraz posiekaną pietruszkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.
Z podanych składników robimy ciasto na naleśniki, tak aby uzyskać konsystencje płynnej śmietany. Wkładamy do lodówki na min. 30min. Smażymy bardzo cienkie naleśniki.
Jeszcze ciepłe naleśniki smarujemy farszem i składamy (najpierw zakładamy do środka dwa przeciwległe boki naleśnika, następnie zwijamy całego zaczynając od jednej z niezłożonych części). Naleśniki maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy aż uzyskamy złoty kolor panierki.