Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 20 minut

Placuszki warzywne z Pasteną pastą z czarnych oliwek OLE!

Składniki:

  • 1 duży batat
  • 2 duże różyczki brokułu
  • 2 małe ziemniaki
  • 1 cebula
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • 2 łyżki Pasteny pasty z czarnych oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
  • 3 łyżki mąki pszennej lub owsianej
  • olej

Warzywa myjemy i obieramy. Ścieramy na tarce o średniej wielkości oczkach lub chwilę siekamy w malakserze.
Dodajemy Pastenę pastę z czarnych oliwek oraz wyciskamy czosnek.
Dodajemy mąkę. Doprawiamy do smaku.
Smażymy na oleju, tak aby były chrupiące z zewnątrz i miękkie w środku.

*zamiast skrobi możemy dodać 1 jajko