Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 20 minut

Tortille z łososiem i kaparami w oleju z ziołami OLE! (2 szt.)

Składniki:

  • 2 placki tortilli (wrapy)
  • 4 łyżki śmietany
  • 80g twarożku
  • 150g łososia wędzonego na ciepło lub na zimno
  • 2 łyżki kaparów w oleju z ziołami OLE!
  • 2 garści rukoli
  • ½ cytryny
  • świeżo zmielony pieprz do posypania

Sos:

  • ½ opakowania śmietany 18%
  • sok z cytryny
  • 1 łyżka świeżego koperku oraz natki pietruszki
  • sól, pieprz

Składniki sosu łączymy. Odstawiamy. Placki smarujemy twarożkiem (zostawiamy 1cm od krawędzi, aby można było łatwo je zwinąć). Posypujemy garścią rukoli, nakładamy kawałki łososia, kapary oraz śmietanę. Całość skrapiamy cytryną oraz posypujemy pieprzem. Rollujemy placki w „naleśniki“ i kroimy na 5 równych kawałków. Podajemy z sosem.