Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 20 minut

Sałatka z panierowanym serem oraz kaparami OLE!

Składniki:

  • ½ czerwonej cebuli
  • 1 ser jak camembert
  • garść suszonej żurawiny
  • ogórek
  • rukola/roszponka
  • jajko
  • bułka tarta
  • kapary w oleju OLE!

Sos:

  • oliwa, sól, pieprz
  • Sok z cytryny
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka miodu

Łączymy składniki do sosu i odstawiamy go do lodówki.

Ogórki oraz cebulę kroimy w plasterki. Liście sałaty układamy na talerzu. Na wierzch układamy ogórki oraz cebulę.

Całość posypujemy suszoną żurawiną.

Camembert obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej. Smażymy na oleju kilka minut z każdej strony, aż zarumieni się .

Układamy na talerzu z sałatą, z kaparami OLE! oraz sosem.