Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 20 minut

Sałatka z jabłkiem, kozim serem i oliwkami zielonymi OLE!

Składniki:

• rukola lub mix sałat
• 2 jabłka
• ½ łyżeczki cynamonu
• pestki świeżego granatu
• ok. 35g twardego sera koziego dojrzewającego
• suszona żurawina (ok. ½ szklanki)
• oliwa extra virgin
Oliwki zielone krojone OLE!
• czarny pieprz

Jabłka obieramy, kroimy na kawałki, oprószamy cynamonem i podsmażamy na patelni, na łyżce masła.
Ser ścieramy na grubsze kawałki (np. za pomocą zwykłej obieraczki do warzyw). Na talerzu rozkładamy rukolę, możemy połączyć różne rodzaje sałat. Układamy gorące jabłka, starty ser, suszoną żurawinę oraz oliwki OLE!. Całość polewamy oliwą i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.