Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 25 minut

Polędwica z dorsza na pure kalafiorowym z Kaparami w oleju OLE!

Składniki:

  • polędwica z dorsza na 2 osoby
  • ½ główka kalafiora
  • bulion do ugotowana kalafiora (ewentualnie woda)
  • 3 łyżki śmietany 30% (najlepiej gęstej)
  • 2 ząbki czosnku
  • Kapary w oleju OLE!

Składniki marynaty do ryby:

  • cytryna
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa
  • rozmaryn
  • sól pieprz

Składniki do marynaty łączymy ze sobą i dokładnie macerujemy rybę. Kalafiora oddzielamy na różyczki. Odcinamy łodygi i gotujemy w bulionie do miękkości. Odcedzamy i miksujemy na purée. Doprawiamy solą oraz pieprzem.  Dodajemy wyciśnięty czosnek. Mieszamy ze śmietaną. Rybę smażymy kilka minut z każdej strony i podajemy z pure z Kaparami w oleju OLE!.