Ilość porcji: 04 Czas przygotowania: 35 minut

Naleśniki z Bruchetta pomidory + zioła OLE! oraz boczkiem

Składniki:
Ciasto na naleśniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
  • 1 szklanki mleka
  • 1/3 szklanki wody
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 1 łyżka oleju/oliwy lub klarowanego masła
  • 2 garście posiekanej bazylii

Farsz:

Łączymy składniki na ciasto naleśnikowe za pomocą miksera. Na koniec dodajemy drobno posiekane listki bazylii. Osobno, na patelni smażymy cebulę, do której dodajemy pieczarki. Całość smażymy, aż nabierze złotego koloru. Dodajemy Bruchetta OLE! wraz z posiekanym ząbkiem czosnku. Łączymy i smażymy jeszcze chwilę. Odstawiamy do ostygnięcia.

Za pomocą chochli odmierzamy ilość masy na ciasto naleśnikowe. Równomiernie rozprowadzamy. Smażymy z obydwu stron. Naleśniki wypełnij farszem, obficie posyp żółtym serem. Podawaj na ciepło, polane podsmażonym boczkiem.