Ilość porcji: 04 Czas przygotowania: 30 minut

Dorsz z boczkiem i czosnkiem włoskim OLE!

Składniki:

Filety myjemy, osuszamy ręcznikiem.  Doprawiamy solą i pieprzem z obu stron (bardzo mało, bo boczek jest dość słony).
Rybę owijamy w plastry boczku.
Osobno gotujemy kaszę pęczak.
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy posiekany ząbek czosnku. Dodajemy szpinak i sos sojowy. Wszystko ze sobą mieszamy i doprawiamy do smaku.
Przekładamy z patelni do miski, a samą patelnię wykorzystujemy do przygotowania ryby. Rozgrzewamy na niej olej i wrzucamy filety owinięte boczkiem.
Smażymy ok. 6 – 8 min z każdej strony. 4 minuty przed końcem smażenia wrzucamy czosnek włoski w oleju OLE!.
Rybę podajemy na kaszy ze szpinakiem oraz ze szpinakiem.