Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 45 minut

Ciasteczka serowe z Pasteną – pastą z suszonych pomidorów OLE!

Składniki:

Żółty ser ścieramy na drobnej tarce. Biały ser rozgniatamy za pomocą widelca i dodajemy do niego miękkie masło. Następnie dodajemy resztę składników (żółty ser, mąkę, Pastenę i zioła). Doprawiamy solą i pieprzem. Zagniatamy ciasto i wyrabiamy kulę. Wkładamy do lodówki na ok godzinę.
Po tym czasie (na oprószonym mąką blacie) rozwałkowujemy ciasto na grubość ok. 5mm – do max 1cm.
Wykrawamy ciasteczka. Układamy na blaszce z papierem do pieczenia, smarujemy jajkiem (nie jest to konieczne) i lekko nakłuwamy (ciasteczka potrafią nierówno rosnąć w górę).

Pieczemy przez ok. 15 – 20min w 190oC.