Ilość porcji: 02 Czas przygotowania: 45 minut

Burrito z Bruschettą pomidory + czosnek + oregano OLE!

Składniki:

  • 3 placki tortilli
  • 500 g mielonej wołowiny
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka pomidorów krojonych bez skórki
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego (można pominąć)
  • 2 papryki
  • 1 papryczka chilli
  • 1 duża lub dwie mniejsze czerwone cebule
  • 1 natka pietruszki
  • 1 ząbek czosnku
  • Bruschetta pomidory + czosnek + oregano OLE! lub Bruschetta pomidory + zioła OLE!
  • ser żółty (ilość wedle uznania)
  • dojrzałe awokado
  • śmietana do podania

Cebule siekamy i zarumieniamy na patelni. Dodajemy mięso mielone. Smażymy, aż zmieni kolor.
Dodajemy pokrojone w kostkę papryki,  posiekane chilli, posiekany czosnek, puszkę pomidorów oraz koncentrat.
Całość mieszamy i dusimy ok. 10 min. Dodajemy zawartość słoiczka Bruschetta OLE!, fasolę i trzymamy na ogniu jeszcze ok. 20 min.
Na koniec całość posypujemy serem i posiekaną natką pietruszki. Farsz układamy na plackach, zwijamy w kopertę (możemy pomoc sobie wykałaczkami).
Grillujemy. Podajemy ze śmietaną.