Ilość porcji: 04 Czas przygotowania: 60 minut

Bezglutenowe paszteciki z Pieczarkami marynowanymi OLE!

Składniki:

Naleśniki:

  • 250 g mąki bezglutenowej (np. miksu uniwersalnego)
  • 2 jajka
  • ok. 2 szklanki wody (wlewamy powoli, sprawdzając konsystencję)
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli

Farsz:

Panierka:

  • 1-2 jajka
  • bezglutenowa bułka tarta
  • olej do smażenia

Przygotowanie farszu: cebulkę szklimy ze szczyptą soli. Dodajemy farsz i drobno pokrojone pieczarki marynowane oraz posiekaną pietruszkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy.

Z podanych składników robimy ciasto na naleśniki, tak aby uzyskać konsystencje płynnej śmietany. Wkładamy do lodówki na min. 30min. Smażymy bardzo cienkie naleśniki.
Jeszcze ciepłe naleśniki smarujemy farszem i składamy (najpierw zakładamy do środka dwa przeciwległe boki naleśnika, następnie zwijamy całego zaczynając od jednej z niezłożonych części). Naleśniki maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy aż uzyskamy złoty kolor panierki.