Szparagi

Szparagi

Szparagi

Szparagi wciąż uważane są za wyjątkowy rarytas i dlatego rzadko po nie sięgamy. To błąd. Są zdrowe, smaczne, estetyczne, a w słoiczku OLE! również łatwe w zastosowaniu – idealne przekąski warzywne w kreatywnej kuchni. Szparagi jako dodatek do potraw oraz danie znane są od 4 tysięcy lat. Ich walory smakowe docenili starożytni Rzymianie i Grecy, dzięki którym trafiły na stoły niemal całej Europy. Szparagi OLE! są zdrowe, zawierają magnez, wapń, potas oraz witaminy B i C, w dodatku są niskokaloryczne, można zajadać się nimi do woli. Świeże szparagi najlepiej smakują w maju, natomiast z OLE! sezon na szparagi trwa cały rok!

Zastosowanie

Dzięki swoim wyjątkowym walorom smakowym Szparagi OLE! sprawią, że tradycyjne danie stanie się zupełnie „inne”, niebanalne. Zarówno przekąski
na zimno jak i przekąski
na ciepło ze Szparagami OLE! będą doskonałe. Znakomicie smakują w połączeniu z szynką, grzybami, ciastem francuskim lub jako elegancki dodatek do sałatek, mięs lub ryb. Niezwykły jest także ich wygląd – są białe, delikatne, a z ich dodatkiem potrawa wygląda wykwintnie. Dlatego powinniśmy wzbogacić nasze przepisy na sałatki i przekąski o to szlachetne warzywo. Świetnie sprawdzą się także, jako gotowa przekąska, którą będziemy zajadać prosto ze słoiczka.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem szparagów OLE!
 


pojemność: 212ml, 580ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Szparagowe Papiloty


smażymy naleśniki(mogą też być gotowe tortille).Joggurt mieszamy z majonezem i roztartym czosnkiem,smarujemy naleśniki rozkładamy pokrojoną szynkę, kapustę pekińską,pokrojony w plasterki zielony ogórek ,ugotowane na twardo pokrojone w plasterki jajko,2-3 szparagi posypujemy koperkiem i zwijamy w rulon.Gotowe ruloniki kroimy ukośnie na mniejsze kawałki ,układamy na półmisku i podajemy.W mojej rodzinie szparagi i naleśniki są uwielbiane , jada się je na wiele sposobów.TO danie pierwszy raz przygotowałam na urodziny mego syna Jakuba, wszystkim wybornie smakowało ,lekkie,delikatne,szybko się je robi,można dowolnie łączyć składniki.Często je teraz przygotowujemy, można podawać na kolację ,jako przekąskę , zabrać na wycieczkę lub do pracy,jest bardzo praktyczna można podać usmażone wcześniej naleśniki lub tortille ,a składniki farszu podać osobno ,wtedy każdy sam nakłada sobie składniki i komponuje własną tortille.

Naleśniki z grzybami i żółtym serem


Wszystkie składniki razem wymieszać. Kłaść na rozgrzaną patelnię teflonową. Smażyć na rumiano. Zaraz po zdjęciu z patelni nakładać Kulinarny Hit farsz pieczarkowy domowy i składać w trójkąciki. Następnie smażyć trójkąty z obu stron, a na jedną (bardzo ciepłą) nałożyć plasterek sera. Podawać polane keczupem. Smacznego :) .