Szparagi

Szparagi

Szparagi

Szparagi wciąż uważane są za wyjątkowy rarytas i dlatego rzadko po nie sięgamy. To błąd. Są zdrowe, smaczne, estetyczne, a w słoiczku OLE! również łatwe w zastosowaniu – idealne przekąski warzywne w kreatywnej kuchni. Szparagi jako dodatek do potraw oraz danie znane są od 4 tysięcy lat. Ich walory smakowe docenili starożytni Rzymianie i Grecy, dzięki którym trafiły na stoły niemal całej Europy. Szparagi OLE! są zdrowe, zawierają magnez, wapń, potas oraz witaminy B i C, w dodatku są niskokaloryczne, można zajadać się nimi do woli. Świeże szparagi najlepiej smakują w maju, natomiast z OLE! sezon na szparagi trwa cały rok!

Zastosowanie

Dzięki swoim wyjątkowym walorom smakowym Szparagi OLE! sprawią, że tradycyjne danie stanie się zupełnie „inne”, niebanalne. Zarówno przekąski
na zimno jak i przekąski
na ciepło ze Szparagami OLE! będą doskonałe. Znakomicie smakują w połączeniu z szynką, grzybami, ciastem francuskim lub jako elegancki dodatek do sałatek, mięs lub ryb. Niezwykły jest także ich wygląd – są białe, delikatne, a z ich dodatkiem potrawa wygląda wykwintnie. Dlatego powinniśmy wzbogacić nasze przepisy na sałatki i przekąski o to szlachetne warzywo. Świetnie sprawdzą się także, jako gotowa przekąska, którą będziemy zajadać prosto ze słoiczka.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem szparagów OLE!
 


pojemność: 212ml, 580ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Roladki z lasagne z łososiem


Płaty lasagne ugotować al dente z dwoma łyżkami oliwy. Serek wymieszać z solą i pieprzem. Jeśli serek jest za suchy, dodać śmietanę, ale tak aby nadal był gęsty. Płaty makaronu posmarować serkiem chrzanowym i położyć drugi płat. Posmarować sosem tatarskim, a na nim ułożyć plaster łososia. Następnie ponownie przesmarować sosem tatarskim. Posypać koperkiem i ułożyć kolejny płat. Zwinąć wszystko w rulonik i schłodzić w zamrażalniku przez 20 minut. Po wyjęciu przekroić na dwie dekoracyjne połówki. Całość udekorować sosem tatarskim i koperkiem.

Łódeczki na łożu z sałaty


Przekroić ogórki na pół. Wydrążyć gniazda nasienne. Pokroić Cebulkę marynowaną złotą, Pieczarkowy HIT Marynowany Classic i Kapary. Wymieszać. Na talerzu położyć sałatę. Na niej ułożyć koncentrycznie ogórki wypełnione powyższym farszem. Między ogórkami położyć pędy Szparagów. Łódeczki z ogórków polać Sosem tatarskim classic, a następnie udekorować Oliwkami drylowanymi czarnymi bez zalewy. I smaczne, i wykwintne, i ładnie wyglądają.