Szparagi

Szparagi

Szparagi

Szparagi wciąż uważane są za wyjątkowy rarytas i dlatego rzadko po nie sięgamy. To błąd. Są zdrowe, smaczne, estetyczne, a w słoiczku OLE! również łatwe w zastosowaniu – idealne przekąski warzywne w kreatywnej kuchni. Szparagi jako dodatek do potraw oraz danie znane są od 4 tysięcy lat. Ich walory smakowe docenili starożytni Rzymianie i Grecy, dzięki którym trafiły na stoły niemal całej Europy. Szparagi OLE! są zdrowe, zawierają magnez, wapń, potas oraz witaminy B i C, w dodatku są niskokaloryczne, można zajadać się nimi do woli. Świeże szparagi najlepiej smakują w maju, natomiast z OLE! sezon na szparagi trwa cały rok!

Zastosowanie

Dzięki swoim wyjątkowym walorom smakowym Szparagi OLE! sprawią, że tradycyjne danie stanie się zupełnie „inne”, niebanalne. Zarówno przekąski
na zimno jak i przekąski
na ciepło ze Szparagami OLE! będą doskonałe. Znakomicie smakują w połączeniu z szynką, grzybami, ciastem francuskim lub jako elegancki dodatek do sałatek, mięs lub ryb. Niezwykły jest także ich wygląd – są białe, delikatne, a z ich dodatkiem potrawa wygląda wykwintnie. Dlatego powinniśmy wzbogacić nasze przepisy na sałatki i przekąski o to szlachetne warzywo. Świetnie sprawdzą się także, jako gotowa przekąska, którą będziemy zajadać prosto ze słoiczka.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem szparagów OLE!
 


pojemność: 212ml, 580ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Naleśniki z grzybami i żółtym serem


Wszystkie składniki razem wymieszać. Kłaść na rozgrzaną patelnię teflonową. Smażyć na rumiano. Zaraz po zdjęciu z patelni nakładać Kulinarny Hit farsz pieczarkowy domowy i składać w trójkąciki. Następnie smażyć trójkąty z obu stron, a na jedną (bardzo ciepłą) nałożyć plasterek sera. Podawać polane keczupem. Smacznego :) .

Jesienna sałatka z fetą i kapustą pekińską


Kapustę pekińską dromno kroimy w paski. Warzywa oczyszczamy i kroimy w kostkę, a jajka w ósemki. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Ser feta kroimy w kostkę. W dużej misce mieszamy wszystkie składniki, dodajemy Oliwki drylowane zielone przekrojone na pół, Cebulkę marynowaną srebrną, Pieczarki - Pieczarkowy Hit marynowany classic oraz Szparagi OLE!. Przygotowujemy sos: w małyn słoiku mieszamy ocet winny z musztardą, kwaskiem cytrynowym i przyprawami (słoik zakręcamy i energicznie potrząsamy). Dodajemy oliwę z oliwek i jesze raz mieszamy. Sosem polewamy sałatkę.