Szparagi

Szparagi

Szparagi

Szparagi wciąż uważane są za wyjątkowy rarytas i dlatego rzadko po nie sięgamy. To błąd. Są zdrowe, smaczne, estetyczne, a w słoiczku OLE! również łatwe w zastosowaniu – idealne przekąski warzywne w kreatywnej kuchni. Szparagi jako dodatek do potraw oraz danie znane są od 4 tysięcy lat. Ich walory smakowe docenili starożytni Rzymianie i Grecy, dzięki którym trafiły na stoły niemal całej Europy. Szparagi OLE! są zdrowe, zawierają magnez, wapń, potas oraz witaminy B i C, w dodatku są niskokaloryczne, można zajadać się nimi do woli. Świeże szparagi najlepiej smakują w maju, natomiast z OLE! sezon na szparagi trwa cały rok!

Zastosowanie

Dzięki swoim wyjątkowym walorom smakowym Szparagi OLE! sprawią, że tradycyjne danie stanie się zupełnie „inne”, niebanalne. Zarówno przekąski
na zimno jak i przekąski
na ciepło ze Szparagami OLE! będą doskonałe. Znakomicie smakują w połączeniu z szynką, grzybami, ciastem francuskim lub jako elegancki dodatek do sałatek, mięs lub ryb. Niezwykły jest także ich wygląd – są białe, delikatne, a z ich dodatkiem potrawa wygląda wykwintnie. Dlatego powinniśmy wzbogacić nasze przepisy na sałatki i przekąski o to szlachetne warzywo. Świetnie sprawdzą się także, jako gotowa przekąska, którą będziemy zajadać prosto ze słoiczka.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem szparagów OLE!
 


pojemność: 212ml, 580ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Super łatwa pizza dla łakomczuchów


Ciasto: Sładniki wymieszać ze sobą i wyrobić ciasto.Ciasto odstawić aby wyroło. Następnie wyrośnięte ciasto przełożyć do blaszki. Rozłożone ciasto polać sosem oregano. Ułożyć wszystkie składniki. Piec około 20 minut w temperaturze 210°c Sosy do pizzy: Oregano: Koncentrat rozcieńczam trochę wodą i mieszam z oregano, doprawić solą i pieprzem. Czosnkowy: Troszeczkę majonezu, 3x tyle śmietany, wyciśnięty czosnek, doprawić solą i pieprzem. SMACZNEGO!!!

Sałatka szparagowa z ziemniakami


Wymieszaj w salaterce oliwę z sokiem z cytryny, sosem sojowym, musztardą, rozgniecionym czosnkiem oraz sporą szczypta suszonego estragonu, soli i pieprzu. Ziemniaki ugotuj i pokrój na kawałki, pomidorki koktajlowe pokrój na połówki, szparagi OLE! również, rzodkiewki pokrój w plasterki, ogórek w kostkę, ementaler też. Rukole przebierz, umyj i osusz. Przygotowane składniki połącz ze sobą, polej sosem i delikatnie wymieszaj.