Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami

Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami

Suszone pomidory
z żurawiną w oleju z ziołami

Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami


Burgundowa, intrygująca i kusząca oryginalną słodyczą, pachnąca ziołami śródziemnomorskimi, inspirująca do tworzenia niebanalnych potraw - tak prezentuje się najmłodsza w rodzinie suszonych pomidorów OLE! przekąska warzywna - Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami. Przysmak OLE! to połączenie coraz bardziej cenionych i lubianych suszonych pomidorów, charakterystycznych dla kuchni śródziemnomorskiej z żurawiną, obecną od wieków w potrawach Indian z Ameryki Północnej i jednocześnie co raz bardziej popularną w Europie. Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami są w smaku słodkawe, delikatne, a przy tym wyraziste, głębokie i aromatyczne dzięki ziołom: bazylii i oregano. Wyjątkowe połączenie suszonych w śródziemnomorskim słońcu ciemno-czerwonych pomidorów z burgundową żurawiną sprawia, że przysmak zwraca także na siebie uwagę wyglądem i inspiruje nas do poszukiwania w kuchni niebanalnych przepisów na przekąski i dania.

Zastosowanie

Suszone pomidory z żurawiną w oleju to prawdziwa pokusa zamknięta w słoiczku. Ta oryginalna, gotowa przekąska smakuje wyśmienicie prosto ze słoika, ale jest też doskonała jako dodatek do przekąsek
na zimno: do wędlin, mięs, serów oraz do przekąsek
na ciepło: do pizzy, sosów i smażonych mięs. Nasze przepisy na sałatki powinny być wzbogacone o ten przysmak. Suszone pomidory z żurawiną, z serem camembert, podane na kiełkach sojowych sprawdzą się idealnie podczas romantycznej kolacji, ale także w roli przystawki na imprezę. Zaskoczmy naszych bliskich i znajomych oryginalnym smakiem suszonych pomidorów z żurawiną!

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pomidorów suszonych OLE!
 


pojemność: 305ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

sałatka "wspomnienie lata"


sałatę porwać, pomidory pokroić, przygotować sos: 4-5 łyżek wody szczypta soli i pieprzu łyżeczka cukru sok wyciśnięty z połowy cytryny dwie łyżeczki musztardy dwa ząbki czosnku i zioła prowansalskie 1/3 szklanki oliwy (ja używam tę z suszonych pomidorów) wszystko baaaardzo energicznie wymieszać, potem polać sałatę :)

Drożdzowe roladki pełne rozmaitości


Drożdżowe roladki to przekąska idealna na wszelkiego rodzaju imprezy :) Przygotowuje się szybko bo nie musimy czekać aż ciasto wyrośnie a smakuje świetnie zarówno na ciepło jak i na zimno. To taka ciekawsza mini wersja pizzy po którą goście i kibice sięgają bez skrępowania :) Polecam :) Do śmietany dodajemy łyżkę cukru i drożdże. Mieszamy do rozpuszczenia drożdży. Dodajemy do mąki i margaryny, zagniatamy całość na gładkie ciasto. Rozwałkowujemy dosyć cienko i smarujemy koncentratem pomidorowym ( nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie). Na wierzchu układamy pokrojoną mozzarellę i suszone pomidory( połowę słoiczka). Całość równomiernie posypujemy kukurydzą, pokrojoną drobno papryką, pokrojonymi oliwkami (około 6 szt) i przekrojonymi na pół cebulkami (około 6 szt) oraz kilkoma kosteczkami sera ze słoiczka z oliwkami. Posypujemy oregano i zwijamy jak roladę, delikatnie zlepiamy i za pomocą ostrego noża kroimy plastry o grubości około 1,5 - 2 cm. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i zapiekamy około 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Smacznego :)