Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami

Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami

Suszone pomidory
z żurawiną w oleju z ziołami

Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami


Burgundowa, intrygująca i kusząca oryginalną słodyczą, pachnąca ziołami śródziemnomorskimi, inspirująca do tworzenia niebanalnych potraw - tak prezentuje się najmłodsza w rodzinie suszonych pomidorów OLE! przekąska warzywna - Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami. Przysmak OLE! to połączenie coraz bardziej cenionych i lubianych suszonych pomidorów, charakterystycznych dla kuchni śródziemnomorskiej z żurawiną, obecną od wieków w potrawach Indian z Ameryki Północnej i jednocześnie co raz bardziej popularną w Europie. Suszone pomidory z żurawiną w oleju z ziołami są w smaku słodkawe, delikatne, a przy tym wyraziste, głębokie i aromatyczne dzięki ziołom: bazylii i oregano. Wyjątkowe połączenie suszonych w śródziemnomorskim słońcu ciemno-czerwonych pomidorów z burgundową żurawiną sprawia, że przysmak zwraca także na siebie uwagę wyglądem i inspiruje nas do poszukiwania w kuchni niebanalnych przepisów na przekąski i dania.

Zastosowanie

Suszone pomidory z żurawiną w oleju to prawdziwa pokusa zamknięta w słoiczku. Ta oryginalna, gotowa przekąska smakuje wyśmienicie prosto ze słoika, ale jest też doskonała jako dodatek do przekąsek
na zimno: do wędlin, mięs, serów oraz do przekąsek
na ciepło: do pizzy, sosów i smażonych mięs. Nasze przepisy na sałatki powinny być wzbogacone o ten przysmak. Suszone pomidory z żurawiną, z serem camembert, podane na kiełkach sojowych sprawdzą się idealnie podczas romantycznej kolacji, ale także w roli przystawki na imprezę. Zaskoczmy naszych bliskich i znajomych oryginalnym smakiem suszonych pomidorów z żurawiną!

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pomidorów suszonych OLE!
 


pojemność: 305ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Faszerowane muszle makaronowe


Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Odcedzić. Rozłożyć by przestygł i nie posklejał się. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na gorącym oleju .Marchewkę obrać,zetrzeć na tarce,pieczarki oczyścić drobno posiekać,suszone pomidory również posiekać.Do podsmażonej cebuli dodać mięso,marchewkę,pieczarki,przeciśnięty czosnek.Przyprawić solą, pieprzem,oregano,bazylią,czerwoną papryką.Podsmażyć aż mięso zmieni kolor na brązowy.Pod koniec dodajemy suszone pomidory i natkę pietruszki. Muszle napełnić ciepłym farszem, wierz posypać serem żółtym i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez ok. 10 minut w temperaturze 180 st. C.

Penne ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, żurawiną i serem camembert


Makaron gotujemy na al'dente. Cebulkę i czosnek drobno kroimy i lekko podsmażamy. Dodajemy mrożony szpinak, czekamy aż się rozmrozi i chwilę dusimy. Ser camembert i suszone pomidory z żurawiną kroimy w kosteczkę. Najpierw dodajemy ser i mieszamy, aby się rozpuścił w masie szpinakowej. Następnie dodajemy pomidory i żurawinę. Chwilę gotujemy, by smaki się wymieszały. Makaron odcedzamy, dodajemy do sosu. Podajemy na gorąco. Smacznego!