Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami

Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami

Suszone pomidory
z kaparami w oleju z ziołami

Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami

Suszone pomidory to niepowtarzalny śródziemnomorski smak i zapach. OLE! postanowiło słodycz tej przekąski połączyć z pikantnym smakiem, jaki mają kapary. To słodko-pikantne połączenie okraszone śródziemnomorskimi ziołami powoduje rozkosz podniebienia i sprawia, że przepisy na przekąski
na ciepło i
na zimno same przychodzą do głowy. Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami OLE! to inspiracja dla wszystkich, którzy cenią w kuchni oryginalność. Niezależnie od tego czy przygotowujesz romantyczną kolację, czy przystawki na imprezę, z suszonymi pomidorami z kaparami w oleju z ziołami zawsze będzie niebanalnie i smacznie!

Zastosowanie

Suszone pomidory najprościej można jeść prosto ze słoiczka. Amatorom makaronu Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami zdecydowanie ułatwią przygotowanie eleganckiej pasty. Wystarczy sięgnąć po makaron tagiatelle, dodać suszone pomidory z kaparami, oprószyć parmezanem i skropić lekko olejem z ziołami ze słoiczka. Oryginalny przepis na sałatkę? Z suszonymi pomidory z kaparami to nic trudnego. Połącz kawałki wędzonego łososia z pokrojonymi pomidorami, dodaj płatki migdałów i skrop całość sokiem z cytryny. Ten smak zachwyci każdego! Jeśli masz ochotę na przekąski
na ciepło polecamy chrupiące krążki z ciasta francuskiego z dodatkiem suszonych pomidorów, kaparów, mozzarelli i rukoli. Przekąska może być również dodatkiem do włoskiej pizzy czy świeżej bagietki.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pomidorów suszonych OLE!
 


pojemność: 305ml, 800ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Chrupiąca przekąska


Do miski wsypujemy mąkę , robimy zagłębienie .Do szklanki wlewamy mleko ciepłe .Pokruszone drożdże wykruszamy do szklanki i dodajemy łyżeczkę cukru .Mieszamy do rozpuszczenia wlewamy do zagłębienia w mące i delikatnie mieszamy z maka i przykrywamy ściereczką na jakieś 15 minut aż zaczną pracować drożdże . Dodajemy łyżkę oleju i zagniatamy ciasto . Wałkujemy i wycinamy foremka kwadratową małe kwadraciki układamy na blaszce i smarujemy keczupem posypujemy bazylia i oregano kładziemy pokrojone pieczarki na to kładziemy suszone pomidorki pokrojone w paseczki czarne oliwki i kapary wkładamy do pieca na 15 minut po czym wyciągamy kładziemy se i do rozpuszczenia dosłownie na chwile idzie do pieca . Smaczna przekąska do pochrupania.

sałatka "wspomnienie lata"


sałatę porwać, pomidory pokroić, przygotować sos: 4-5 łyżek wody szczypta soli i pieprzu łyżeczka cukru sok wyciśnięty z połowy cytryny dwie łyżeczki musztardy dwa ząbki czosnku i zioła prowansalskie 1/3 szklanki oliwy (ja używam tę z suszonych pomidorów) wszystko baaaardzo energicznie wymieszać, potem polać sałatę :)