Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami

Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami

Suszone pomidory
z kaparami w oleju z ziołami

Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami

Suszone pomidory to niepowtarzalny śródziemnomorski smak i zapach. OLE! postanowiło słodycz tej przekąski połączyć z pikantnym smakiem, jaki mają kapary. To słodko-pikantne połączenie okraszone śródziemnomorskimi ziołami powoduje rozkosz podniebienia i sprawia, że przepisy na przekąski
na ciepło i
na zimno same przychodzą do głowy. Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami OLE! to inspiracja dla wszystkich, którzy cenią w kuchni oryginalność. Niezależnie od tego czy przygotowujesz romantyczną kolację, czy przystawki na imprezę, z suszonymi pomidorami z kaparami w oleju z ziołami zawsze będzie niebanalnie i smacznie!

Zastosowanie

Suszone pomidory najprościej można jeść prosto ze słoiczka. Amatorom makaronu Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami zdecydowanie ułatwią przygotowanie eleganckiej pasty. Wystarczy sięgnąć po makaron tagiatelle, dodać suszone pomidory z kaparami, oprószyć parmezanem i skropić lekko olejem z ziołami ze słoiczka. Oryginalny przepis na sałatkę? Z suszonymi pomidory z kaparami to nic trudnego. Połącz kawałki wędzonego łososia z pokrojonymi pomidorami, dodaj płatki migdałów i skrop całość sokiem z cytryny. Ten smak zachwyci każdego! Jeśli masz ochotę na przekąski
na ciepło polecamy chrupiące krążki z ciasta francuskiego z dodatkiem suszonych pomidorów, kaparów, mozzarelli i rukoli. Przekąska może być również dodatkiem do włoskiej pizzy czy świeżej bagietki.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pomidorów suszonych OLE!
 


pojemność: 305ml, 800ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Rolada z piersi kurczaka nadziewana suszonymi pomidorami z kaparami


Umytą pierś kurczaka rozkrawamy w poprzek i rozbijamy do grubości ok. 1 cm. Przyprawiamy mięso z obu stron solą , pieprzem oraz ostrą papryką. Na mięsie układamy pomidory suszone oraz kapary. Rolujemy. Uformowane roladki zawijamy w folię aluminiową, tworząc „cukierki”. Całość układamy na blasze lekko skropionej olejem z pomidorów suszonych. Wkładamy do rozgrzanego do temp. 180°C piekarnika na 20-30 min. Upieczone roladki rozwijamy z folii. Kroimy na krążki o grubości ok 1,5 cm.

Karnawałowy przysmak OLE!


Makaron (najlepiej pełnoziarniste wstążki) gotujemy al dente. Brokuł dzielimy i także gotujemy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego makaron i brokuł. Na patelni podgrzewamy suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pieprz, zioła i smażymy chwilę na małym ogniu. Całość wylewamy na makaron i delikatnie mieszamy. Wierzch posypujemy parmezanem i pieczemy ok 10 min w piekarniku nagrzanym do 180 C. Później cieszmy się wspaniałym i wyrazistym daniem zdrowym i pysznym OLE!