Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami

Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami

Suszone pomidory
z kaparami w oleju z ziołami

Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami

Suszone pomidory to niepowtarzalny śródziemnomorski smak i zapach. OLE! postanowiło słodycz tej przekąski połączyć z pikantnym smakiem, jaki mają kapary. To słodko-pikantne połączenie okraszone śródziemnomorskimi ziołami powoduje rozkosz podniebienia i sprawia, że przepisy na przekąski
na ciepło i
na zimno same przychodzą do głowy. Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami OLE! to inspiracja dla wszystkich, którzy cenią w kuchni oryginalność. Niezależnie od tego czy przygotowujesz romantyczną kolację, czy przystawki na imprezę, z suszonymi pomidorami z kaparami w oleju z ziołami zawsze będzie niebanalnie i smacznie!

Zastosowanie

Suszone pomidory najprościej można jeść prosto ze słoiczka. Amatorom makaronu Suszone pomidory z kaparami w oleju z ziołami zdecydowanie ułatwią przygotowanie eleganckiej pasty. Wystarczy sięgnąć po makaron tagiatelle, dodać suszone pomidory z kaparami, oprószyć parmezanem i skropić lekko olejem z ziołami ze słoiczka. Oryginalny przepis na sałatkę? Z suszonymi pomidory z kaparami to nic trudnego. Połącz kawałki wędzonego łososia z pokrojonymi pomidorami, dodaj płatki migdałów i skrop całość sokiem z cytryny. Ten smak zachwyci każdego! Jeśli masz ochotę na przekąski
na ciepło polecamy chrupiące krążki z ciasta francuskiego z dodatkiem suszonych pomidorów, kaparów, mozzarelli i rukoli. Przekąska może być również dodatkiem do włoskiej pizzy czy świeżej bagietki.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pomidorów suszonych OLE!
 


pojemność: 305ml, 800ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Zawinięta cukinia pod beszamelem


Sos beszamelowy: Roztapiamy masło , w rondelku. Do masła wsypujemy mąkę i na małym ogniu, cały czas mieszamy, robimy jasnozłotą zasmażkę. Do zasmażki wlewamy mleko z sokiem z cytryny i dodajemy wszystkie przyprawy. Cały czas mieszając, na małym ogniu, doprowadzamy sos do zgęstnienia.

Cukinię pokroić w „łódeczki” o dł. ok. 6 cm Wyciąć gniazdo nasienne. Ułożyć pomidora z kilkoma kaparami, zawinąć w plasterek boczku. Całość układamy w naczyniu żaroodpornym i zapiekamy w piekarniku w temp. 180°C i piec ok. 15 minut. Pod koniec pieczenia polewamy sosem beszamelowym.

sałatka "wspomnienie lata"


sałatę porwać, pomidory pokroić, przygotować sos: 4-5 łyżek wody szczypta soli i pieprzu łyżeczka cukru sok wyciśnięty z połowy cytryny dwie łyżeczki musztardy dwa ząbki czosnku i zioła prowansalskie 1/3 szklanki oliwy (ja używam tę z suszonych pomidorów) wszystko baaaardzo energicznie wymieszać, potem polać sałatę :)