Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami

Suszone pomidory w paskach w oleju z ziołami

Suszone pomidory
w paskach w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju z ziołami OLE! od lat zachwycają delikatnym smakiem, który przenosi nas w śródziemnomorskie klimaty. OLE! postanowiło klasykę smaku przygotować w wygodnej formie idealnie pokrojonych paseczków, żeby przygotowanie ulubionych dań było jeszcze przyjemniejsze. Suszone pomidory w oleju z ziołami w paskach OLE! to najlepszy dodatek do kreatywnej kuchni! Tak pysznie i tak prosto jeszcze nie było.

Zastosowanie

W jaki sposób podamy suszone pomidory w paskach zależy już tylko od naszej kulinarnej fantazji i naszych upodobań. Z ulubionymi serami: mozarella, feta, żółtym. Możemy dodać je do ulubionej sałaty lub jako dodatek do chrupiących grzanek czy tarty. Teraz przygotowanie naszych sprawdzonych i smacznych przepisów z suszonymi pomidorami będzie o wiele łatwiejsze i przyjemniejsze. Wystarczy odkręcić wieczko słoiczka i gotowe. Pomidory w paskach sprawdzą się doskonale jako baza do sałatek, koreczków, past, czy farszu. OLE! to smaczny i prosty sposób na kulinarną ucztę.
Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pomidorów suszonych OLE!

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.
 


pojemność: 305ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Palmiery z suszonymi pomidorami


Piekarnik nastawiamy na 200 C (to ważne, aby był dobrze nagrzany)
Pomidory wraz z oliwkami kroimy na mniejsze kawałki. Siekamy liście bazylii i pojedyncze igiełki rozmarynu.
Rozwijamy rulon ciasta, na który układamy ser, a następnie pomidory z oliwkami. Posypujemy ziołami i zwijamy dłuższe boki do środka. Rulon kroimy na dwucentymetrowe kawałki i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy, aż palmiery nabiorą złotego koloru ok 15min. Podajemy na ciepło lub zimno. Możemy do nich podać dipy lub twarożek z ziołami.