Suszone pomidory w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju z ziołami

Suszone pomidory
w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju z ziołami

Suszone pomidory w oleju OLE! to niepowtarzalny śródziemnomorski smak i zapach - połączenie słodyczy pomidorów dojrzewających we włoskim słońcu z aromatem bazylii i oregano. Te wyborne przekąski warzywne wprost rozpieszczają nasze podniebienia. Suszone pomidory w oleju to najbardziej klasyczny smak w rodzinie suszonych pomidorów OLE!, który zachwyci amatorów kuchni śródziemnomorskiej, poszukujących niebanalnych wrażeń kulinarnych. Suszone pomidory są również świetnym afrodyzjakiem i wprowadzają w doskonały nastrój, dlatego nie zapomnijmy o nich przygotowując menu na romantyczną kolację lub przystawki na imprezę.
 
Zastosowanie

Suszone pomidory w oleju OLE! to modne, aromatyczne i pełne kolorów gotowe przekąski. Doskonale smakują prosto ze słoiczka. Świetnie sprawdzą się też jako dodatek do chrupiących grzanek. Mając suszone pomidory w lodówce, nie zabraknie nam pomysłów na przepisy na przekąski. Możemy podać je z ulubionymi serami mozarella, feta, lazur, camembert lub dodać do sałaty. Jeśli chodzą nam po głowie szybkie przekąski
na ciepło to dodajmy suszone pomidory do makaronu i pyszna pasta gotowa. Smak suszonych pomidorów podkreśli lampka wytrawnego, czerwonego wina.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pomidorów suszonych OLE!
 


pojemność: 305ml, 800ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Zapiekanka naleśnikowa


Produkty na naleśniki miksujemy razem – jajko, szklankę mąki, szklankę mleka, szczyptę soli, 3 łyżki oleju, łyżeczkę proszku do pieczenia- po uzyskaniu jednolitej konsystencji, smażymy 6 naleśników na rozgrzanej patelni i lekko wysmarowanej tłuszczem. Tortownice wykładamy srebrną folią i smarujemy odrobiną margaryny. Mięso mielone smażymy z przyprawami i dodajemy cebulkę. Boczek kroimy w kostkę i smażymy z cebulką. Pieczarki obieramy i kroimy w dość grube plastry, smażymy na oliwie. Ser żółty trzemy na tarce. Do miseczki dodajemy 4 łyżki koncentratu, 4 łyżki śmietany, pół szklanki wody i zioła- według uznania, ja dodałam świeże oregano i zioła z torebki typu suszony koperek, szczypiorek.. Suszone pomidory z Ole kroimy na mniejsze kawałki. Kładziemy pierwszy naleśnik na tortownicy, a następnie mięso mielone z suszonymi pomidorami Ole i polewamy 2 łyżkami sosu; przykrywamy naleśnikiem a na niego kładziemy ze smażony boczek i posypujemy odrobiną sera żółtego; przykrywamy kolejnym naleśnikiem i kładziemy mięso mielone z suszonymi pomidorami Ole i pieczarkami, polewamy 2 łyżkami sosu; przykrywamy naleśnikiem, a na niego kładziemy ze smażony boczek, posypujemy odrobiną sera żółtego, układamy pieczarki i polewamy 2 łyżkami sosu, przykrywamy naleśnikiem; układany na niego pieczarki z pomidorami i przykrywamy ostatnim naleśnikiem. Całość polewamy sosem i posypujemy żółtym serem. Wkładamy do piekarnia nagrzanego do 180 stopni na 25 minut.

Śledzik pływa + kapary + pomidory = emocji przybywa


Marynowane śledzie kroimy w kawałeczki, dodajemy cebulkę, doprawiamy do smaku, a następnie dodajemy warstwę suszonych pomidorów z ziołami + warstwa kaparów. Przegryzamy pełni emocji z OLE!