Pieczarkowy Farsz domowy

Pieczarkowy Farsz domowy

Pieczarkowy Farsz
domowy

Pieczarkowy Farsz domowy

Przygotowanie obiadu, czy przystawki na imprezę nigdy nie było tak proste! Pieczarkowy farsz domowy OLE! zachwyca nie tylko doskonałym smakiem, ale również jest znakomitą inspiracją kulinarną. Domowy smak farszu uzyskaliśmy dzięki połączeniu najwyższej jakości pieczarek z cebulką i odpowiedniej kompozycji przypraw. Produkt daje niesamowitą wygodę w kuchni. Wystarczy odkręcić wieczko słoiczka i wykorzystać gotową bazę do naszych ulubionych dań.
 

Zastosowanie

Z Pieczarkowym farszem domowym przepisy na przekąski
na ciepło i przekąski
na zimno same przychodzą do głowy. Farsz jest doskonałym dodatkiem do wielu dań na przykład do pizzy lub zapiekanek. Możemy go użyć jako farszu do pasztecików, pierogów oraz wytrawnych naleśników. Jest też niezastąpioną bazą do sosów w połączeniu z wodą w proporcji 1:2. Z Pieczarkowym farszem domowym przygotujemy też w prosty sposób krem pieczarkowy.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem farszu OLE!
 


pojemność: 420ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Jajka w skorupkach z Farszem z pieczarek OLE!


Jajka gotujemy ok. 7-10min. (aby wokół żółtka nie powstała czarna obwódka). Studzimy wkładając do letniej wody. Bardzo ostrym nożem jajka kroimy na pół, uważając na brzegi. Deliktnie, za pomocą łyżeczki, wydrążamy białko wraz z żółtkiem. Cebulę siekamy i szklimy na oleju, tak aby była miękka i złocista. Zarumienioną wkładamy do malaksera lub blendera. Wrzucamy posiekany szczypiorek, majonez, farsz pieczarkowy oraz wydrążone jajka. Miksujemy, aby powstała jednolita masa. Solimy i pieprzymy według uznania. Powstały farsz nakładamy do skorupek. Wierzch posypujemy dużą ilością bułki tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Dekorujemy orzechami i układamy na rukoli.
 

Cukinia z farszem pieczarkowym domowym marki OLE!


Cukinię umyj i bez obierania ze skórki przekrój wzdłuż. Wybierz ze środka każdego z kawałków trochę miąższu, by powstały dwie łódki. Sparz, osusz, posyp je solą i pieprzem. Podsmaż farsz pieczrkowy domowy marki OLE! na oleju. Dodaj sparzone i obrane pomidory, całość dopraw oregano i posól. Wymieszaj z posiekanym miąższem z cukinii i duś jeszcze 10 minut. Tak przygotowanym farszem napełnij łódki, posyp wierzch serem i małymi kawaleczkami masła. Cukinię z farszem ułóż na wytłuszczonej formie. Wstawa do rozgrznego piekarnika na pół godziny. Smacznego :)