Pieczarkowy Farsz domowy

Pieczarkowy Farsz domowy

Pieczarkowy Farsz
domowy

Pieczarkowy Farsz domowy

Przygotowanie obiadu, czy przystawki na imprezę nigdy nie było tak proste! Pieczarkowy farsz domowy OLE! zachwyca nie tylko doskonałym smakiem, ale również jest znakomitą inspiracją kulinarną. Domowy smak farszu uzyskaliśmy dzięki połączeniu najwyższej jakości pieczarek z cebulką i odpowiedniej kompozycji przypraw. Produkt daje niesamowitą wygodę w kuchni. Wystarczy odkręcić wieczko słoiczka i wykorzystać gotową bazę do naszych ulubionych dań.
 

Zastosowanie

Z Pieczarkowym farszem domowym przepisy na przekąski
na ciepło i przekąski
na zimno same przychodzą do głowy. Farsz jest doskonałym dodatkiem do wielu dań na przykład do pizzy lub zapiekanek. Możemy go użyć jako farszu do pasztecików, pierogów oraz wytrawnych naleśników. Jest też niezastąpioną bazą do sosów w połączeniu z wodą w proporcji 1:2. Z Pieczarkowym farszem domowym przygotujemy też w prosty sposób krem pieczarkowy.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem farszu OLE!
 


pojemność: 420ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Cukinia z farszem pieczarkowym domowym marki OLE!


Cukinię umyj i bez obierania ze skórki przekrój wzdłuż. Wybierz ze środka każdego z kawałków trochę miąższu, by powstały dwie łódki. Sparz, osusz, posyp je solą i pieprzem. Podsmaż farsz pieczrkowy domowy marki OLE! na oleju. Dodaj sparzone i obrane pomidory, całość dopraw oregano i posól. Wymieszaj z posiekanym miąższem z cukinii i duś jeszcze 10 minut. Tak przygotowanym farszem napełnij łódki, posyp wierzch serem i małymi kawaleczkami masła. Cukinię z farszem ułóż na wytłuszczonej formie. Wstawa do rozgrznego piekarnika na pół godziny. Smacznego :)

Magiczne pizzerinki


Mąkę, sól,pieprz, oliwę, drożdże razem wymieszać i dodać wodę. Otrzymujemy surowe ciasto, które należy wyłożyć na tortownicę posypaną mąką. Formujemy kilka kulek ciasta, z których powstanie kilka pizzerinek. Otrzymane kulki smarujemy oliwą i odkładamy na 25 minut w ciepłe miejsce. W tym samym czasie nastawiamy piekarnik na 230 stopni i czekamy do jego rozgrzania. Po 25 minutach na pizzerinki nakładamy pieczarkowy farsz, pokrojone pieczarki, kilka plasterków sera i boczki oraz kilka olieki. Pizzerinki wkładamy do piekarnika i czekamy na ich upieczenie. Czas pieczenia to 10min. Po tym czasie wyciągamy pizzerinki z piekarnika, polewamy keczupem i gotowe. Smaczny posiłek przygotowany! Jedna pizzerinka nadaje się dla jednej osoby. Każdy może jeść do woli ile pizzerinek sobie tylko wymarzy ;) Dodatki do pizzerinek zależą od gustu i smaku konsumenta. Wielu z nas na pewno lubi pizzę, dlatego wszyscy na pewno skuszą się na mini pizzerinki. Jest to smaczny i szybki posiłek przeznaczony zarówno na spotkania rodzinne jak i babskie wieczory. Łatwy i szybki w przygotowaniu przepis będzie królował na stołach w wielu domach. Polecam!