Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą

Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą

Pieczarki marynowane
z marchewką i cebulą

Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą

Nazwa Pieczarkowy HIT nie jest przypadkowa, ponieważ przepisy na przekąski z użyciem naszego pieczarkowego przysmaku staną się na pewno hitem w twojej kuchni! Pieczarkowy HIT znany jest z łagodnego smaku i szerokiego spektrum zastosowań. Najwyższej jakości pieczarki dzięki aromatycznej zalewie z nutą gorczycy rozpieszczają nasze podniebienia. Ich wyjątkowy smak dopełni pełna słodyczy marchewka z łagodnymi kawałkami cebuli. Pieczarkowy HIT: pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE! zachwyci zarówno osoby zaczynające swoją przygodę ze smakiem, jak i znawców kuchni.
 

Zastosowanie
 

Pieczarkowy HIT: pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE! dostarczają mnóstwa inspiracji kulinarnych. Przygotujemy z nim w szybki i prosty sposób przekąski na imprezę i inne okazje. Pieczarki z marchewką i cebulką będą doskonałą bazą do sałatek i koreczków. Sprawdzą się także podczas wiosennego grillowania na przykład do szaszłyków lub jako dodatek do mięs i sosów. Z Pieczarkowym HIT’em przygotujemy smaczne przekąski
na zimno oraz
na ciepło. Pieczarki z marchewką i cebulą wybornie smakują również jako gotowe przekąski przełożone do miseczki lub prosto ze słoiczka.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pieczarek OLE!
 


pojemność: 305ml, 800ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Sałatka z nutą grecką - pycha


Kapustę poszatkować w cienkie paski, pomidory pokroić w cząstki, ogórek i szynkę w kostkę. Dodać posiekaną pietruszkę i odsączoną Kukurydzę marki OLE!. Wszystko delikatnie wymieszać. Ser feta pokroić w małe kostki i dodać do warzyw. Sos sałatkowy wymieszać z trzema łyżkami wody i trzema łyżkami oliwy. Polać nim sałatkę i wymieszać.

Pikantna sałatka z ziemniaków


Ziemniaki myjemy, zalewamy osolonym wrzątkiem, gotujemy 30 minut w mundurkach, odcedzamy, studzimy, obieramy ze skórki i kroimy w dużą kostkę. Korniszony kroimy na plasterki, małe rzodkiewki przekrajamy na pół, a duże na ćwiartki. Oliwki drylowane zielone całe marki OLE! kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i miażdżymy. Majonez doprawiamy sokiem z cytryny, solą, pieprzem, mieszmy z czosnkiem, oliwkami oraz pozostałymi składnikami sałatki i podajemy. Do sałatki możemy dodać 1 łyżkę Kaparów, kilka pokrojonych filetów anchois oraz 100g marynowanych karczochów.