Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą

Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą

Pieczarki marynowane
z marchewką i cebulą

Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą

Nazwa Pieczarkowy HIT nie jest przypadkowa, ponieważ przepisy na przekąski z użyciem naszego pieczarkowego przysmaku staną się na pewno hitem w twojej kuchni! Pieczarkowy HIT znany jest z łagodnego smaku i szerokiego spektrum zastosowań. Najwyższej jakości pieczarki dzięki aromatycznej zalewie z nutą gorczycy rozpieszczają nasze podniebienia. Ich wyjątkowy smak dopełni pełna słodyczy marchewka z łagodnymi kawałkami cebuli. Pieczarkowy HIT: pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE! zachwyci zarówno osoby zaczynające swoją przygodę ze smakiem, jak i znawców kuchni.
 

Zastosowanie
 

Pieczarkowy HIT: pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE! dostarczają mnóstwa inspiracji kulinarnych. Przygotujemy z nim w szybki i prosty sposób przekąski na imprezę i inne okazje. Pieczarki z marchewką i cebulką będą doskonałą bazą do sałatek i koreczków. Sprawdzą się także podczas wiosennego grillowania na przykład do szaszłyków lub jako dodatek do mięs i sosów. Z Pieczarkowym HIT’em przygotujemy smaczne przekąski
na zimno oraz
na ciepło. Pieczarki z marchewką i cebulą wybornie smakują również jako gotowe przekąski przełożone do miseczki lub prosto ze słoiczka.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pieczarek OLE!
 


pojemność: 305ml, 800ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Śledzie z cebulką i oliwkami


Śledzie oczyść, mocz przez kilkanaście godzin w zimnej wodzie. Z wymoczonych śledzi usuń kręgosłup i ości, posmaruj cienko musztardą, zwiń w rulon. Cebulkę marynowaną srebrną pokrój w krążki. Śledzie układaj w słoju, przekładając poszczególne ich warstwy Cebulką i Oliwkami zielonymi krojonymi. Do szklanek wody wlej ocet, dodaj cukier, liść laurowy i pieprz, całość zagotuj i ostudź. Jeżeli po sprawieniu śledzi pozostał mlecz, rozetrzyj go z niewielką ilością cukru i dodaj do przygotowanej zalewy. Zalane marynatą śledzie pozostaw w chłodnym miejscu.

Smaczna sowa pieczarkowa


Krakersy smarujemy ulubioną pastą kanapkową (może być serek topiony). Pieczarki i pozostałe marynowane warzywa delikatnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Pieczarki, warzywa i jajko na twardo kroimy w plasterki bądź w inne potrzebne nam kształty. Krakersy wykładamy na talerz. Ważne, by leżały obok siebie przylegając krawędziami. Dekorujemy według uznania – tworząc bajkowe postacie, krajobrazy – wszystko zależy od naszej pomysłowości:) Ozdabiamy szczypiorkiem. Smacznego. Uwaga: do dekoracji można też wykorzystać żółty ser i wędliny lub co kto lubi:)