Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą

Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą

Pieczarki marynowane
z marchewką i cebulą

Pieczarki marynowane z marchewką i cebulą

Nazwa Pieczarkowy HIT nie jest przypadkowa, ponieważ przepisy na przekąski z użyciem naszego pieczarkowego przysmaku staną się na pewno hitem w twojej kuchni! Pieczarkowy HIT znany jest z łagodnego smaku i szerokiego spektrum zastosowań. Najwyższej jakości pieczarki dzięki aromatycznej zalewie z nutą gorczycy rozpieszczają nasze podniebienia. Ich wyjątkowy smak dopełni pełna słodyczy marchewka z łagodnymi kawałkami cebuli. Pieczarkowy HIT: pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE! zachwyci zarówno osoby zaczynające swoją przygodę ze smakiem, jak i znawców kuchni.
 

Zastosowanie
 

Pieczarkowy HIT: pieczarki marynowane z marchewką i cebulą OLE! dostarczają mnóstwa inspiracji kulinarnych. Przygotujemy z nim w szybki i prosty sposób przekąski na imprezę i inne okazje. Pieczarki z marchewką i cebulką będą doskonałą bazą do sałatek i koreczków. Sprawdzą się także podczas wiosennego grillowania na przykład do szaszłyków lub jako dodatek do mięs i sosów. Z Pieczarkowym HIT’em przygotujemy smaczne przekąski
na zimno oraz
na ciepło. Pieczarki z marchewką i cebulą wybornie smakują również jako gotowe przekąski przełożone do miseczki lub prosto ze słoiczka.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pieczarek OLE!
 


pojemność: 305ml, 800ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Sałatka węgierska z pieczarkami marynowanymi OLE!


Ziemniaki pokrój w kostkę. Pieczarki wyciągnij ze słoiczka, odcedź z zalewy, pokrój w kostkę. Śmietanę wymieszaj z oliwą i dwoma łyżkami zalewy. Wymieszaj ziemniaki z pieczarkami, dopraw solą i pieprzem. Polej sosem. Odstaw w chłodne miejsce na 1 godziny. Podawaj z bagietką.

Barania pieczeń nadziewana serem typu feta


Mięso starannie umyć, a następnie oczyścić i natrzeć solą oraz pieprzem. Zalać jogurtem, marynować przez kilka godzin. Osuszyć, rozkroić na duży płat, oblożyć listkami bazylii, posmarować fetą. Zwinąć pieczeń, obwiązać nicią. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać oliwą i czerwonym winem. Dodać pokrojoną na kawałki cebulę, ząbki czosnku, osączone z marynaty Oliwki zielone i czarne krojone OLE! i gałązki rozmarynu. Wstawić do piekranika rozgrzanego do temperatury 200 stopni i piec 60-70 minut. Często obracając. Podawać z sosem do pieczeni.