Pieczarki całe w zalewie naturalnej

Pieczarki całe w zalewie naturalnej

Pieczarki
całe w zalewie naturalnej

Pieczarki całe w zalewie naturalnej

Pieczarki niezmiennie od lat goszczą na polskich stołach, to bardzo popularne przekąski warzywne. Charakteryzują się nie tylko wyjątkowym smakiem, ale także wysoką wartością odżywczą. Najwyższej jakości pieczarki postanowiliśmy zamknąć w słoiczkach w naturalnej zalewie o idealnych proporcjach. W ten sposób powstał prawdziwy grzybowy rarytas - Pieczarki w zalewie naturalnej całe OLE! Cieszą podniebienia szlachetnym i łagodnym smakiem, jędrną konsystencją i wyjątkową chrupkością. Nie może ich zabraknąć w naszej kuchni.

Zastosowanie

Pieczarki w zalewie naturalnej OLE! to smaczny dodatek do dań
na ciepło i zimno. Świetnie smakują w połączeniu z sałatami, dlatego nasze przepisy na sałatki powinny być wzbogacone o ten warzywny przysmak. Idealnie smakują jako dodatek do grzanek z serem i czosnkiem, w ten prosty sposób możemy przygotować pyszne przekąski
na ciepło. Przygotowując przystawki na imprezę lub grilla nie zapomnijmy o tym przysmaku. Grillowane szaszłyki warzywne z Pieczarkami OLE! zdobędą uznanie naszych gości.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pieczarek OLE!
 


pojemność: 305ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Sałatka z nutą grecką - pycha


Kapustę poszatkować w cienkie paski, pomidory pokroić w cząstki, ogórek i szynkę w kostkę. Dodać posiekaną pietruszkę i odsączoną Kukurydzę marki OLE!. Wszystko delikatnie wymieszać. Ser feta pokroić w małe kostki i dodać do warzyw. Sos sałatkowy wymieszać z trzema łyżkami wody i trzema łyżkami oliwy. Polać nim sałatkę i wymieszać.

Kaczka duszona z oliwkami


Kaczkę płuczemy, sparzamy wrzątkiem, osuszamy, nacieramy solą, pieprzem i jałowcem, skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy na godzinę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Kaczkę rumienimy ze wszystkich stron na 1 łyżce masła, dzielimy na porcje, wkładamy do rondla, dodajemy cebulę, Oliwki zielone marki OLE! i przyprawy, wlewamy bulion i wino. Kaczkę dusimy pod przykryciem przez 1 godzinę i 30 minut, wyjmujemy ją, usuwamy większe kości, a wywar przecieramy przez sito. Łyżeczkę mąki rumienimy na pozostałym maśle. Gdy na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza, wlewamy wywar i gotujemy, mieszając przez 5 minut. Kaczkę ponownie wkładamy do sosu i dusimy przez 10 minut, mieszając żeby się nie przypaliła. Podajemy z makaronem lub kaszą perłową.