Pieczarki całe w zalewie naturalnej

Pieczarki całe w zalewie naturalnej

Pieczarki
całe w zalewie naturalnej

Pieczarki całe w zalewie naturalnej

Pieczarki niezmiennie od lat goszczą na polskich stołach, to bardzo popularne przekąski warzywne. Charakteryzują się nie tylko wyjątkowym smakiem, ale także wysoką wartością odżywczą. Najwyższej jakości pieczarki postanowiliśmy zamknąć w słoiczkach w naturalnej zalewie o idealnych proporcjach. W ten sposób powstał prawdziwy grzybowy rarytas - Pieczarki w zalewie naturalnej całe OLE! Cieszą podniebienia szlachetnym i łagodnym smakiem, jędrną konsystencją i wyjątkową chrupkością. Nie może ich zabraknąć w naszej kuchni.

Zastosowanie

Pieczarki w zalewie naturalnej OLE! to smaczny dodatek do dań
na ciepło i zimno. Świetnie smakują w połączeniu z sałatami, dlatego nasze przepisy na sałatki powinny być wzbogacone o ten warzywny przysmak. Idealnie smakują jako dodatek do grzanek z serem i czosnkiem, w ten prosty sposób możemy przygotować pyszne przekąski
na ciepło. Przygotowując przystawki na imprezę lub grilla nie zapomnijmy o tym przysmaku. Grillowane szaszłyki warzywne z Pieczarkami OLE! zdobędą uznanie naszych gości.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pieczarek OLE!
 


pojemność: 305ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Sushi z Ole!


Ryż płuczę kilka razy pod bieżącą wodą. Następnie zanurzam w wodzie i odstawiam na 20 minut. Po tym czasie jeszcze raz go płuczę i przekładam do garnka. Zalewam zimną wodą mineralną. Stawiam na ogień i zagotowuję. Następnie ogień zmniejszam na taki, aby tylko podtrzymywał gotowanie. Garnek przykrywam pokrywką. Gotuję 15 minut. Po tym czasie ryż przekładam do miski. Z octu, cukru i soli przygotowuję zaprawę. Składniki mieszam i podgrzewam w celu łatwiejszego ich rozpuszczenia. Uważam aby nie zagotować. Zaprawę również studzę. Tak przygotowaną zaprawą polewam ryż. Delikatnie mieszam, przykrywam ściereczką i odstawiam na kilkanaście minut, aby ryż wypił zaprawę. Łososia filetuję pozbywając się skóry. Awokado rozkrajam po połowie i wyjmuje pestkę. Następnie obieram.Pieczarki kroję w plasterki (można też użyć już pokrojonych pieczarek Ole!). Na rozpostartej macie kładę błyszcząca stroną do dołu nori tak, aby początek maty (od strony zawijającego) był na równi z początkiem nori. Ręce lekko zwilżam i rozkładam ryż (uważamy by nie namoczyć nori). Warstwa ryżu z racji ilości składników powinna być cienka. Należy szczególnie uważnie nałożyć ryż na brzegach nori. Następnie przez środek nori na ryżu robię pasek wasabi. W to miejsce nakładam przez całą długość paski łososia, awokado oraz pieczarki (można delikatnie wcisnąć pierwszy składnik w ryż). Nori jednokrotnie zawijam (można pomagać sobie palcami „pilnując” aby składniki nie wypadły). Gdy zrobię jeden obrót, palcami bardzo mocno ściskam równomiernie roladkę upychając ściśle składniki – cały ryż powinien już znaleźć się w roladce, pozostaje jedynie ta 1/3 nori nieposmarowana ryżem . Formuję podłużny wałek lekko spłaszczony na bokach. Koniec maty (ten który dotknął po obrocie nori) podnoszę i dokańczam rolowanie. Tak przygotowane roladki kroję ostrym i lekko zwilżonym nożem na 6 kawałków. Cięcia muszą być szybkie i precyzyjne, aby nie zmieniły kształtu sushi. Gotowe sushi maczamy w sosie sojowym, a każdy nowy kęs przegryzamy imbirem – sushi jemy „na raz”, nie gryziemy po połowie. Smacznego.

Pyszne pesto


Najpierw należy pokroić oliwki, posiekać kapary i zmiażdżyć czosnek. Wszystko to należy podsmażyć na oliwie z oliwek i dodać pokrojone pomidory suszone. Następnie podsmażyć i po chwili dodać pokrojone pomidory z puszki. Wszystko smażyć około 15 minut. Przygotowane w ten pesto należy podawać z makaronem - al dente.