Pieczarki całe w zalewie naturalnej

Pieczarki całe w zalewie naturalnej

Pieczarki
całe w zalewie naturalnej

Pieczarki całe w zalewie naturalnej

Pieczarki niezmiennie od lat goszczą na polskich stołach, to bardzo popularne przekąski warzywne. Charakteryzują się nie tylko wyjątkowym smakiem, ale także wysoką wartością odżywczą. Najwyższej jakości pieczarki postanowiliśmy zamknąć w słoiczkach w naturalnej zalewie o idealnych proporcjach. W ten sposób powstał prawdziwy grzybowy rarytas - Pieczarki w zalewie naturalnej całe OLE! Cieszą podniebienia szlachetnym i łagodnym smakiem, jędrną konsystencją i wyjątkową chrupkością. Nie może ich zabraknąć w naszej kuchni.

Zastosowanie

Pieczarki w zalewie naturalnej OLE! to smaczny dodatek do dań
na ciepło i zimno. Świetnie smakują w połączeniu z sałatami, dlatego nasze przepisy na sałatki powinny być wzbogacone o ten warzywny przysmak. Idealnie smakują jako dodatek do grzanek z serem i czosnkiem, w ten prosty sposób możemy przygotować pyszne przekąski
na ciepło. Przygotowując przystawki na imprezę lub grilla nie zapomnijmy o tym przysmaku. Grillowane szaszłyki warzywne z Pieczarkami OLE! zdobędą uznanie naszych gości.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem pieczarek OLE!
 


pojemność: 305ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Krokieciki z mielonej wieprzowiny i krewetek


Mięso mielone wieprzowe wymieszać z posiekanymi krewetkami kokatajlowymi, odsączoną Cebulę marynowaną srebrną i Czosnek biały konserwowy OLE! posiekać dobniutko, dodać jaka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Z tak przygotowanej masy uformować 8 krokiecików. Kolejno smażyć krokieciki rozgrzanej na oliwie, obsmażać ze wszystkich stron, następnie dodać 1/2 szklanki wody i gotować przez pół godziny pod przykrywką na niewielkim ogniu. Tak przygotowany posiłek można podawać jako gorącą przystawkę, lub główne danie - i tu szczególnie polecam wyśmienity dodatek Sos tatarski classic OLE! - danie to jest połączeniem klasyki z nutką egzotyki, a klasyczny sos tatarski OLE! to doskonała oprawa całego dania. Pozostaje mi życzyć udanego gotowanie, bo z marką OLE! wszystko jest smaaaaczne!!!

Pizza OLE! na karnawałowa swawole!


Ciasto: przesiewamy mąkę, na małym ogniu podgrzewamy mleko z drożdżami i łyżką stołową cukru. Staramy się nie zagotować a tylko lekko podgrzać. Całość wylewamy na mąkę, wbijamy jedno jajko, dodajemy sól, oregano i ok szklankę przegotowanej wody i 1/4 szklanki oleju. Wyrabiamy ciasto i zostawiamy do wyrośnięcia na 30-45 min. Następnie olejem smarujemy formy do pizzy, rozwałkowujemy ciasto i układamy na blaszkach, zagniatając brzegi. Spód smarujemy sosem pomidorowym. Potem kładziemy wedle uznania: najpierw kawałeczki mozzarelli potem pieczarki, cebulę, oliwki , paprykę czy też inne składniki i całość posypujemy tartym serem zółtym. Pieczemy w temperaturze 180 przez 30 min. Można też użyć innych specjałów OLE! suszonych pomidorów, czarnych oliwek, szparagów....będzie przepysznie!