Pastena pasta z suszonych pomidorów z serem corregio OLE!

Pastena pasta z suszonych pomidorów z serem corregio OLE!

Pastena
pasta z suszonych pomidorów z serem corregio OLE!

Pasta sprawdza się tak samo dobrze w przekąskach jak i jako dodatek do dań na ciepło. Wyrazisty smak sera corregio i słodycz suszonych pomidorów tworzą ciekawą kompozycje smakową, która zadowoli zarówno wielbicieli warzywnych przekąsek jak i smakoszy serów. Ser corregio to twardy półtłusty ser podpuszczkowy, dojrzewający, charakterystyczny dla kuchni włoskiej.

Zastosowanie:

Pastena może być wykorzystywana zarówno przy daniach na ciepło jak i na zimno. Idealna do smarowania pieczywa – z chrupiącą bagietką stworzy niebanalną przekąskę na każdą okazję. Świetnie nadaje się również jako wykończenie kanapek z ulubionymi dodatkami. Doskonale sprawdzi się w postaci nadzienia do tartaletek, bułeczek, ciasta francuskiego, naleśników czy jajek. Dodana do mięs, makaronów czy zup wzbogaci ich smak i doda niepowtarzalnego aromatu.


pojemność: 250ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Mini pizzerinki


Z ciasta francuskiego wycinamy szklanką kółka. Następnie układamy je na papierze do pieczenia. Układamy na nich kawałki żółtego sera, pokrojone w plasterki oliwki czarne, zielone oraz kawałki sera solankowego ze słoika oraz paseczki czerwonej papryki. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 15 minut. Podajemy na ciepło. Idealna przekąska na imprezę. Polecam.

Pizza z oliwkami


Odstawiamy ciasto na 30 minut przykryte ściereczką. Następnie wałkujemy bez podsypywania mąką. Przygotowujemy sos, dodając do koncentratu pokrojoną w kostkę cebulę, wyciśnięty ząbek czosnku, wodę, oliwę i zioła. Na ciasto układamy oliwki, pieczarki obrane i pokrojone w plasterki, plasterki salami, odcedzony groszek, odcedzoną kukurydze, pomidora pokrojonego w plasterki (można wcześniej sparzyć i zdjąć skórkę), na koniec plasterki żółtego sera i posypujemy oregano. Pieczemy 15 min w 200 stopniach.