Oliwki zielone krojone

Oliwki zielone krojone

Oliwki
zielone krojone

Oliwki pochodzą z basenu Morza Śródziemnego, gdzie są szeroko wykorzystywane jako produkt kulinarny. Cenione są nie tylko za piękny zapach i niepowtarzalne walory smakowe, ale również za duże wartości odżywcze. Oferta OLE! jest bardzo bogata w ten pełen słońca i aromatu przysmak. Dzięki Oliwkom zielonym krojonym OLE! przygotowanie dań z nutą śródziemnomorską nigdy nie było tak proste. Te zielone, soczyste przekąski warzywne to prawdziwy smak Andaluzji zamknięty w słoiczku, w dodatku przygotowany w wygodnej formie cienkich plasterków. To doskonała inspiracja kulinarna.
 

Zastosowanie

Oliwki w Polsce są coraz bardziej popularne, wykorzystywane są nie tylko do dań kuchni śródziemnomorskiej, ale wzbogacają także coraz częściej rodzime potrawy. Powoli stają się obowiązkowym składnikiem w naszej kuchni. Z Oliwkami zielonymi krojonymi OLE! wystarczy otworzyć słoiczek i jego zawartość dodać do naszych ulubionych sałatek, past, czy mięs. Oliwki pokrojone są w idealne plasterki, dzięki czemu szybko przygotujemy nasze ulubione dania, a także przekąski na imprezę. Słoiczek krojonych oliwek to porcja w sam raz na sałatkę. Pokrojone oliwki świetnie nadają się również do przygotowania zupy oliwkowej lub pysznego sosu na bazie oliwek. Kiedy oprócz kreatywności liczy się czas - sięgnij po Oliwki zielone krojone OLE!

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem oliwek OLE!
 


pojemność: 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

zapiekany raj


Naczynia do zapiekania wysmarować odrobiną oliwy. Wyłożyć wszystkie składniki. Posypać ziołami prowansalskimi i żółtym tartym serem. Zapiekać około 10 minut.

Sałatka grecka z oliwkami OLE!


Sałatę oczyść, pokrój na paski szerokości 2 cm. Oliwki wyjmij ze słoiczka, odsącz, podziel na części. Fetę pokrusz. Pomidory pokrój wzdłuż na ćwiartki, następnie jeszcze na części. Oczyszczoną paprykę pokrój na paski. Cebulę obierz, pokrój w krążki. Obranego ogórka zetrzyj na na tarce, posiekaj ząbki czosnku. Do czosnku, dodaj sok z cytryny, oliwę z oliwek i posiekaną zieloną pietruszkę. Połącz ze startym ogórkiem, jogurtem i twarożkiem. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj sałatę, oliwki, paprykę, powstały dressing tzatziki. Na wierzchu posyp startą fetą i oregano.