Oliwki zielone krojone

Oliwki zielone krojone

Oliwki
zielone krojone

Oliwki pochodzą z basenu Morza Śródziemnego, gdzie są szeroko wykorzystywane jako produkt kulinarny. Cenione są nie tylko za piękny zapach i niepowtarzalne walory smakowe, ale również za duże wartości odżywcze. Oferta OLE! jest bardzo bogata w ten pełen słońca i aromatu przysmak. Dzięki Oliwkom zielonym krojonym OLE! przygotowanie dań z nutą śródziemnomorską nigdy nie było tak proste. Te zielone, soczyste przekąski warzywne to prawdziwy smak Andaluzji zamknięty w słoiczku, w dodatku przygotowany w wygodnej formie cienkich plasterków. To doskonała inspiracja kulinarna.
 

Zastosowanie

Oliwki w Polsce są coraz bardziej popularne, wykorzystywane są nie tylko do dań kuchni śródziemnomorskiej, ale wzbogacają także coraz częściej rodzime potrawy. Powoli stają się obowiązkowym składnikiem w naszej kuchni. Z Oliwkami zielonymi krojonymi OLE! wystarczy otworzyć słoiczek i jego zawartość dodać do naszych ulubionych sałatek, past, czy mięs. Oliwki pokrojone są w idealne plasterki, dzięki czemu szybko przygotujemy nasze ulubione dania, a także przekąski na imprezę. Słoiczek krojonych oliwek to porcja w sam raz na sałatkę. Pokrojone oliwki świetnie nadają się również do przygotowania zupy oliwkowej lub pysznego sosu na bazie oliwek. Kiedy oprócz kreatywności liczy się czas - sięgnij po Oliwki zielone krojone OLE!

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem oliwek OLE!
 


pojemność: 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Pizza dla dzieci


Przesiej mąkę przez gęste sitko na blat. Wymieszaj ze szczyptą soli i cukru. Pokrój masło w kawałeczki i dodaj do mąki. Wymieszaj widelcem masło z mąką i mlekiem. Zagnieć ciasto na jednolitą masę i uformuj kulkę. Na rozgrzaną patelnię przełóż pomidory i 1 łyżkę koncentratu pomidorowego. Dopraw sos oregano i cukrem. Posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem. Duś sos, aż zgęstnieje. Podsyp mąką stolnicę i rozpłaszcz ciasto ręką. Uformuj okrągły, płaski spód do pizzy. Posmaruj wierzch sosem pomidorowym. Zostaw 1/2 cm suchego ciasta z brzegu. Pokrój szynkę w paseczki, dodaj krojone oliwki OLE! i naturalne krojone pieczarki OLE!. Zetrzyj ser. Rozłóż na cieście szynkę, oliwki i pieczarki. Posyp serem. Podlej całość oliwą z oliwek. Podsyp mąką tacę z piekarnika, przełóż pizzę i piecz w temperaturze 200 stopni C 10-15 min. Pizza jest gotowa, kiedy jej spód nabierze złoto-brązowego koloru.

Ole! Serowe pucharki z szynką i pieczarkami


Pieczarki pokroić w plasterki, szynkę pokroić w paski, jabłka i ogórki pokroić w kostkę. Dodać całe oliwki. Do naczynia na sałatkę włożyć wszystkie składniki i skropić sokiem z cytryny. Polać majonezem i po delikatnym wymieszaniu, doprawić do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem przełożyć do "miseczki" z sera i posypać startym parmezanem.