Oliwki zielone krojone

Oliwki zielone krojone

Oliwki
zielone krojone

Oliwki pochodzą z basenu Morza Śródziemnego, gdzie są szeroko wykorzystywane jako produkt kulinarny. Cenione są nie tylko za piękny zapach i niepowtarzalne walory smakowe, ale również za duże wartości odżywcze. Oferta OLE! jest bardzo bogata w ten pełen słońca i aromatu przysmak. Dzięki Oliwkom zielonym krojonym OLE! przygotowanie dań z nutą śródziemnomorską nigdy nie było tak proste. Te zielone, soczyste przekąski warzywne to prawdziwy smak Andaluzji zamknięty w słoiczku, w dodatku przygotowany w wygodnej formie cienkich plasterków. To doskonała inspiracja kulinarna.
 

Zastosowanie

Oliwki w Polsce są coraz bardziej popularne, wykorzystywane są nie tylko do dań kuchni śródziemnomorskiej, ale wzbogacają także coraz częściej rodzime potrawy. Powoli stają się obowiązkowym składnikiem w naszej kuchni. Z Oliwkami zielonymi krojonymi OLE! wystarczy otworzyć słoiczek i jego zawartość dodać do naszych ulubionych sałatek, past, czy mięs. Oliwki pokrojone są w idealne plasterki, dzięki czemu szybko przygotujemy nasze ulubione dania, a także przekąski na imprezę. Słoiczek krojonych oliwek to porcja w sam raz na sałatkę. Pokrojone oliwki świetnie nadają się również do przygotowania zupy oliwkowej lub pysznego sosu na bazie oliwek. Kiedy oprócz kreatywności liczy się czas - sięgnij po Oliwki zielone krojone OLE!

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem oliwek OLE!
 


pojemność: 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Nadziewane pieczarki


Pieczarki myjemy, wyłupujemy nogę, do środka wkładamy pokruszony ser lazur, dokładamy oliwki. Zapiekamy w piekarniku ok 150°C ok 10 minut, całość po wyjęciu z piekarnika dekorujemy bazylią.

Barania pieczeń nadziewana serem typu feta


Mięso starannie umyć, a następnie oczyścić i natrzeć solą oraz pieprzem. Zalać jogurtem, marynować przez kilka godzin. Osuszyć, rozkroić na duży płat, oblożyć listkami bazylii, posmarować fetą. Zwinąć pieczeń, obwiązać nicią. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać oliwą i czerwonym winem. Dodać pokrojoną na kawałki cebulę, ząbki czosnku, osączone z marynaty Oliwki zielone i czarne krojone OLE! i gałązki rozmarynu. Wstawić do piekranika rozgrzanego do temperatury 200 stopni i piec 60-70 minut. Często obracając. Podawać z sosem do pieczeni.