Oliwki zielone krojone

Oliwki zielone krojone

Oliwki
zielone krojone

Oliwki pochodzą z basenu Morza Śródziemnego, gdzie są szeroko wykorzystywane jako produkt kulinarny. Cenione są nie tylko za piękny zapach i niepowtarzalne walory smakowe, ale również za duże wartości odżywcze. Oferta OLE! jest bardzo bogata w ten pełen słońca i aromatu przysmak. Dzięki Oliwkom zielonym krojonym OLE! przygotowanie dań z nutą śródziemnomorską nigdy nie było tak proste. Te zielone, soczyste przekąski warzywne to prawdziwy smak Andaluzji zamknięty w słoiczku, w dodatku przygotowany w wygodnej formie cienkich plasterków. To doskonała inspiracja kulinarna.
 

Zastosowanie

Oliwki w Polsce są coraz bardziej popularne, wykorzystywane są nie tylko do dań kuchni śródziemnomorskiej, ale wzbogacają także coraz częściej rodzime potrawy. Powoli stają się obowiązkowym składnikiem w naszej kuchni. Z Oliwkami zielonymi krojonymi OLE! wystarczy otworzyć słoiczek i jego zawartość dodać do naszych ulubionych sałatek, past, czy mięs. Oliwki pokrojone są w idealne plasterki, dzięki czemu szybko przygotujemy nasze ulubione dania, a także przekąski na imprezę. Słoiczek krojonych oliwek to porcja w sam raz na sałatkę. Pokrojone oliwki świetnie nadają się również do przygotowania zupy oliwkowej lub pysznego sosu na bazie oliwek. Kiedy oprócz kreatywności liczy się czas - sięgnij po Oliwki zielone krojone OLE!

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem oliwek OLE!
 


pojemność: 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Sylwestrowe jajka faszerwane


Jajka gotujemy na twardo. Wystudzone obieramy, kwoimy na pół i wyjmujemy żółtka. Farsz: do roztartych żółtek dodajemy pokrojone bardzo drobno Oliwki zielone krojone OLE!, Cebulkę marynowaną srebrną OLE!, kilka Pieczarek marynowanych OLE!, oraz starty żółty ser. Doprawiam do smaku solą, pieprzem, odrobiną ziół prowansalskich i kilkoma kroplami octu balsamicznego. Tak przygotowanym farszem napełniamy białka. Mieszamy majonez ze śmietaną i kładziemy na każdym jajku. Jeśli chcemy aby jajka jeszcze ładniej wygladały można ubić zimną śmietanę na puch i dodać majonez. Jeszcze tylko kawałek naci pietruszki i gotowe.

Rumsztyk z oliwką i ziołami


Drobno posiekać Oliwki i Kapary OLE!, zioła i chili. Dodać oliwę z oliwek, sól, pieprz i sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Usmażyć rumsztyki (2-3 minuty z każdej strony). Przed podaniem posolić i popieprzyć. Przełożyć porcję mięsa na talerz, położyć łyżeczkę pasty na wierzchu rumsztyka. Smacznego.