Oliwki z czosnkiem krojonym w oleju z ziołami

Oliwki z czosnkiem krojonym w oleju z ziołami

Oliwki
z czosnkiem krojonym w oleju z ziołami

Oliwki z czosnkiem krojonym w oleju z ziołami

Oliwki pochodzą z basenu Morza Śródziemnego, gdzie są szeroko wykorzystywane jako produkt kulinarny. Cenione są nie tylko za piękny zapach i niepowtarzalne walory smakowe, ale również za duże wartości odżywcze. Oferta OLE! jest bardzo bogata w ten pełen słońca i aromatu przysmak. Dla prawdziwych smakoszy oliwek, którzy lubią nowe wyzwania kulinarne OLE! przygotowało nie lada gratkę - pyszne, soczyste oliwki połączone z wyraźnym w smaku czosnkiem, a to wszystko w aromatycznej zalewie olejowej z dodatkiem starannie dobranych ziół. Tak apetycznie prezentują się Oliwki z czosnkiem krojonym w oleju z ziołami OLE! Z wykorzystaniem tego smacznego duetu nasze przepisy na przekąski i sałatki będą jeszcze bardziej kreatywne i przypomną klimat śródziemnomorskich wakacji.
 
Zastosowanie

Oliwki i czosnek. Każdy z tych składników jest nam doskonale znany i przede wszystkim lubiany. Bez czosnku nie sposób wyobrazić sobie naszej kuchni, a i oliwki goszczą coraz częściej na naszych stołach. Dlatego warto połączyć te przekąski warzywne. Z Oliwkami z czosnkiem OLE! otwieramy słoiczek i przepisy na sałatki i przekąski
na ciepło i zimno same wpadają do głowy. Sałata plus pomidor i oliwki z czosnkiem - i możemy uraczyć naszych gości aromatyczną sałatką. Jeśli potrzebujemy szybkiej przekąski na imprezę to oliwki z czosnkiem będą idealne. Wystarczy je przełożyć do miseczki. Oliwki w takiej formie przypadną do gustu wszystkim i doskonale sprawdzą się w roli przystawki na imprezę. Duet oliwki + czosnek możemy także wykorzystać do wszelkiego rodzaju past i zapiekanek. Tak udane połączenie gwarantuje pyszne i niebanalne dania.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem oliwek OLE!
 


pojemność: 314ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Filety śledziowe a'la matjas z czosnkiem i oliwkami w oleju z ziołami "Ole!"


Filety śledziowe lekko wymoczyć, potem pokroić je na większe kawałki. Ułożone filety na półmisku skropić cytryną. Czerwoną cebulę pokrolić w krążki i obsypać rybę. Zielone i czarne oliwki przekroić na pół i dodać do filetów. Dodać czosnek w oleju z ziołami "Ole!". Wszystko pospać zielonym szczypiorkiem, skropić olejem od czosnku "Ole!" Smacznego!

Przekąska dla aktywnych


 Obierz ogórek i pokrój w drobną kostkę razem z papryką. Odsącz olej z Oliwek z czosnkiem krojonym w oleju z ziołami i zachowaj go do przygotowania sosu. Przygotuj kuskus i połącz z oliwkami, papryką i ogórkiem. Teraz sos - wymieszaj posiekane oregano z sokiem z limonki, dodaj szczyptę soli i łyżeczkę miodu. Dopraw mielonym imbirem, cynamonem i mielonym zielonym pieprzem. Stopniowo wlewaj olej ze słoika i mieszaj do momentu, aż powstanie emulsja. Sosem polej sałatkę i dokładnie wymieszaj, wsyp do salaterki wyłożonej liśćmi sałaty.