Oliwki czarne krojone

Oliwki czarne krojone

Oliwki
czarne krojone

Oliwki czarne krojone

Oliwki pochodzą z basenu Morza Śródziemnego, gdzie są szeroko wykorzystywane jako produkt kulinarny. Cenione są nie tylko za piękny zapach i niepowtarzalne walory smakowe, ale również za duże wartości odżywcze. Oferta OLE! jest bardzo bogata w ten pełen słońca i aromatu przysmak. Dzięki Oliwkom czarnym krojonym OLE! przygotowanie dań z nutą śródziemnomorską nigdy nie było tak proste. Oliwki czarne są w smaku jeszcze bardziej wytrwane niż oliwki zielone, dlatego znajdują uznanie u prawdziwych smakoszy śródziemnomorskich przysmaków. Oliwki czarne to prawdziwy smak Andaluzji zamknięty w słoiczku, przygotowany w wygodnej formie cienkich plasterków. To doskonała inspiracja kulinarna.
 

Zastosowanie

Oliwki w Polsce są coraz bardziej popularne, wykorzystywane są nie tylko do dań kuchni śródziemnomorskiej, ale wzbogacają także coraz częściej nasze rodzime potrawy. Z Oliwkami czarnymi krojonymi OLE! wystarczy otworzyć słoiczek i jego zawartość dodać do naszych ulubionych sałatek, past, czy mięs. Oliwki pokrojone są w idealne plasterki, dzięki czemu szybko przygotujemy nasze ulubione dania, a także przekąski na imprezę. Czarne oliwki doskonale komponuję się z rybami. Tagliatelle z tuńczykiem i czarnymi oliwkami to szybki i pyszny przepis na pastę - krojone oliwki nadają się idealnie to tego dania. Słoiczek krojonych oliwek to także porcja w sam raz na sałatkę, nie tylko grecką. Pokrojone oliwki świetnie nadają się również do przygotowania przekąski
na zimno rodem z Prowansji – tapadene. Tapadene to pasta, w skład której wchodzą, oprócz czarnych oliwek, kapary i czosnek. Taka pasta doskonale będzie smakować z chrupiącą bagietką, a jeśli dodamy jeszcze suszone pomidory, to już będzie poezja smaku. Kiedy oprócz kreatywności liczy się czas, sięgnij po Oliwki czarne krojone OLE!
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem oliwek OLE!
 


pojemność: 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Sos Putanesca do makaronu


Na rozgrzanej oliwie smażymy rozgnieciony czosnek z dodatkiem szałwii i rozmarynu. Pomidorki koktajlowe kroimy w ćwiartki i dodajemy na patelnię. Następnie dodajemy anchois, Kapary OLE! i Oliwki zielone i czarne krojone OLE!. Dusimy razem około 10 minut, aż sos stanie się gęsty. Doprawiamy do smaku pieprzem i dodajemy oregano. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu i polewamy gotowym sosem.

Ragout z tuńczyka z oliwkami


Na oliwie smażymy chwilę rozgnieciony czosnek. Dodajemy pokrojoną nać pietruszki, Kapary OLE!, Oliwki czarne krojone OLE! oraz odsączonego tuńczyka. Mieszając gotujemy około 10 minut i doprawiamy do smaku. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Gotowym sosem polewamy makaron i posypujemy nacią pietruszki.