Kukurydza mini marynowana w occie winnym

Kukurydza mini marynowana w occie winnym

Kukurydza
mini marynowana w occie winnym

Malutkie kolby Kukurydzy marynowanej w occie winnym OLE! są niezwykle słodkie i chrupiące. Te smaczne przekąski warzywne pochodzą z Ameryki. Do Europy kukurydza przywędrowała za sprawą Krzysztofa Kolumba i od tego czasu jest obecna na naszych stołach. Wyjątkowy smak Kukurydzy mini OLE! to zasługa marynaty na bazie niezwykle aromatycznego octu winnego, który w połączeniu ze starannie dobraną kompozycją ziół czyni z niej prawdziwy rarytas.

Zastosowanie

Kształt Kukurydzy mini marynowanej w occie winnym OLE! zachęca do jedzenia jej prosto ze słoiczka. Może to być ciekawa i na pewno zdrowsza alternatywa dla popcornu. Kukurydza mini świetnie sprawdzi się w roli chrupiącej przystawki na imprezę. Możemy równie wzbogacić nasze przepisy na sałatki o ten przysmak. Kukurydza mini idealnie będzie komponować się z daniami kuchni orientalnej i meksykańskiej. Nie zapomnijmy o pachnącym occie winnym, który nadaje się do sałatki, sosu lub zupy. Wykorzystaj te gotowe przekąski kreatywnie, a urozmaicą one każde przyjęcie.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Kukurydzy OLE!
 


pojemność: 305ml, 800ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Sałatka - skarby spiżarni


Kukurydzę kroimy na półcentymentrowe plastry, czosnek przeciskamy przez praskę lub kroimy na cienkie plastry.Ogórka, rzodkiewki i pomidora kroimy w kostkę. Oliwki przekrawamy na pół (mogą być nadziewane papryką). Wszystkie składniki mieszamy i dodajemy pokrojony w kostkę ser typu feta. Całość zalewamy oliwą (może być zalewa od czosnku Ole) wymieszaną z łyżką majonezu. Doprawiamy do smaku oregano, pieprzem i solą (gdy istnieje taka potrzeba)

Burritos wegetariańskie


Na oliwie podsmażany posiekaną cebulę, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę. Podduszamy. W międzyczasie ugniatamy tłuczkiem fasolę i podsmażamy na oddzielnej patelni. Dodajemy do cebuli i papryki, podsmażamy. Na koniec dodajemy pokrojoną kukurydzę i papryczkę Ole, przyprawy - czerwoną paprykę, kolendrę, przyprawy kuchni meksykańskiej, po chwili posypujemy startym żółtym serem i odstawiamy. Przygotowujemy tortille, podgrzewamy aby były ciepłe i nakładamy na nie sałatę, uduszone warzywa, pokrojone w kostkę surowe pomidory i trochę świeżej kolendry. Zawijamy. Jemy ze śmietaną 22% i pomidorową salsą :) Smacznego!