Kukurydza mini marynowana w occie winnym

Kukurydza mini marynowana w occie winnym

Kukurydza
mini marynowana w occie winnym

Malutkie kolby Kukurydzy marynowanej w occie winnym OLE! są niezwykle słodkie i chrupiące. Te smaczne przekąski warzywne pochodzą z Ameryki. Do Europy kukurydza przywędrowała za sprawą Krzysztofa Kolumba i od tego czasu jest obecna na naszych stołach. Wyjątkowy smak Kukurydzy mini OLE! to zasługa marynaty na bazie niezwykle aromatycznego octu winnego, który w połączeniu ze starannie dobraną kompozycją ziół czyni z niej prawdziwy rarytas.

Zastosowanie

Kształt Kukurydzy mini marynowanej w occie winnym OLE! zachęca do jedzenia jej prosto ze słoiczka. Może to być ciekawa i na pewno zdrowsza alternatywa dla popcornu. Kukurydza mini świetnie sprawdzi się w roli chrupiącej przystawki na imprezę. Możemy równie wzbogacić nasze przepisy na sałatki o ten przysmak. Kukurydza mini idealnie będzie komponować się z daniami kuchni orientalnej i meksykańskiej. Nie zapomnijmy o pachnącym occie winnym, który nadaje się do sałatki, sosu lub zupy. Wykorzystaj te gotowe przekąski kreatywnie, a urozmaicą one każde przyjęcie.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Kukurydzy OLE!
 


pojemność: 305ml, 800ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Sałatka łososiowa


Ugotoany ryż wymieszać z Kukurydzą OLE!, kawałkami łososia oraz pokrojonymi w kostkę ogórkami. Dodać majonez, sól i pieprz do smaku. Dokladnie wymieszać. Gotowe!!!

Oliwkowo - ziołowy torcik serowy


Twaróg zmielony wymieszać ze śmietaną, dodać sól oraz pieprz. Podzielić do trzech miseczek. Do jednej z nich dodać posiekane drobniutko zioła, zaś do drugiej dodać ketchup (wedle uznania - łagodny lub ostry). Przygotować tortownicę, którą koniecznie trzeba wypełnić pieczywem tostowym. Kolejno posmarować twarogiem wcześniej przygotowanym i rozłożyć równomiernie Oliwki nadziewane pastą paprykową OLE!. Kolejna warstwa pieczywa tostowego to masa serowo - pomidorowa, zaś trzecia to mieszanka ziół i sera. Poddać schłodzeniu. Pozostałym twarogiem należy rozsmarować wszystkie brzegi tortu i posypać orzechami. Ułozyć kawałki sera żółtego, posypać papryką w proszku i dla dekoracji dodać resztki ziół. Smacznego :) OLE!