Czosnek z ziołami w oleju

Czosnek z ziołami w oleju

Czosnek
z ziołami w oleju

Czosnek z ziołami w oleju

Jeżeli nie wyobrażasz sobie swojej kuchni i przygotowywanych w niej dań bez czosnku, to mamy dla Ciebie dobrą wiadomość - rodzina czosnków OLE! mieni się smakami i kolorami. Niezastąpiony w kuchni smak czosnku połączony ze starannie dobraną mieszanką śródziemnomorskich ziół, to kolejna propozycja OLE! na niebanalne przekąski warzywne. Czosnek z ziołami w oleju OLE! jest pełen aromatu nadając naszym potrawom prawdziwie śródziemnomorskiego charakteru. Kompozycja chrupiącego czosnku, aromatycznych ziół i delikatnej zalewy olejowej przypadnie do gustu amatorom lekkiej i orzeźwiającej kuchni.

Zastosowanie

Czosnek z ziołami w oleju OLE! dodajemy do potraw, którym chcemy nadać czosnkowego aromatu i jednocześnie łagodnego, ziołowego smaku. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do pieczonych i smażonych mięs, a także do makaronów, pizzy i sosów. Dzięki swojemu śródziemnomorskiemu aromatowi Czosnek z ziołami w oleju OLE! będzie wyśmienitym uzupełnieniem dań z owoców morza. Ziołowy czosnek jest także idealnym komponentem lekkich, warzywnych sałatek, dlatego nasze ulubione przepisy na sałatki powinniśmy wzbogacić o ten przysmak. Czosnek z ziołami podany prosto ze słoiczka z chrupiącą bagietką lub w postaci fantazyjnych koreczków sprawdzi się idealnie w roli przystawki na imprezę. Przepisy na przekąski z czosnkami OLE! same przychodzą do głowy.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Czosnku z ziołami w oleju OLE!
 


pojemność: 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Śledzie z cebulką i oliwkami


Śledzie oczyść, mocz przez kilkanaście godzin w zimnej wodzie. Z wymoczonych śledzi usuń kręgosłup i ości, posmaruj cienko musztardą, zwiń w rulon. Cebulkę marynowaną srebrną pokrój w krążki. Śledzie układaj w słoju, przekładając poszczególne ich warstwy Cebulką i Oliwkami zielonymi krojonymi. Do szklanek wody wlej ocet, dodaj cukier, liść laurowy i pieprz, całość zagotuj i ostudź. Jeżeli po sprawieniu śledzi pozostał mlecz, rozetrzyj go z niewielką ilością cukru i dodaj do przygotowanej zalewy. Zalane marynatą śledzie pozostaw w chłodnym miejscu.

Rolada serowa z grzybami


Wykonanie: paprykę, szynkę, Cebulkę marynową złotą, szczypiorek i Pieczarki w zalewie nateuralnej pokroić w drobną kostkę, a kukurydzę i zielony groszek odsączyć z wody. Pieczarki w zalewie naturalnej z Cebulką marynowaną złotą usmażyć na oleju - odsączyć i odstawić. Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Ser stopić i rozwałkować na cienki placek około 0,5 cm, na gorącym serze rozłożyć wszystkie składniki i delikatnie zwijać w roladę. Odstawić do lodówki aby ser stężał. Podawać na zimno do kanapek lub (co osobiście polecam) zapiec na przennej bółce - powstaje wtedy pyszna zapiekanka.