Czosnek z ziołami w oleju

Czosnek z ziołami w oleju

Czosnek
z ziołami w oleju

Czosnek z ziołami w oleju

Jeżeli nie wyobrażasz sobie swojej kuchni i przygotowywanych w niej dań bez czosnku, to mamy dla Ciebie dobrą wiadomość - rodzina czosnków OLE! mieni się smakami i kolorami. Niezastąpiony w kuchni smak czosnku połączony ze starannie dobraną mieszanką śródziemnomorskich ziół, to kolejna propozycja OLE! na niebanalne przekąski warzywne. Czosnek z ziołami w oleju OLE! jest pełen aromatu nadając naszym potrawom prawdziwie śródziemnomorskiego charakteru. Kompozycja chrupiącego czosnku, aromatycznych ziół i delikatnej zalewy olejowej przypadnie do gustu amatorom lekkiej i orzeźwiającej kuchni.

Zastosowanie

Czosnek z ziołami w oleju OLE! dodajemy do potraw, którym chcemy nadać czosnkowego aromatu i jednocześnie łagodnego, ziołowego smaku. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do pieczonych i smażonych mięs, a także do makaronów, pizzy i sosów. Dzięki swojemu śródziemnomorskiemu aromatowi Czosnek z ziołami w oleju OLE! będzie wyśmienitym uzupełnieniem dań z owoców morza. Ziołowy czosnek jest także idealnym komponentem lekkich, warzywnych sałatek, dlatego nasze ulubione przepisy na sałatki powinniśmy wzbogacić o ten przysmak. Czosnek z ziołami podany prosto ze słoiczka z chrupiącą bagietką lub w postaci fantazyjnych koreczków sprawdzi się idealnie w roli przystawki na imprezę. Przepisy na przekąski z czosnkami OLE! same przychodzą do głowy.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Czosnku z ziołami w oleju OLE!
 


pojemność: 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Filety śledziowe a'la matjas z czosnkiem i oliwkami w oleju z ziołami "Ole!"


Filety śledziowe lekko wymoczyć, potem pokroić je na większe kawałki. Ułożone filety na półmisku skropić cytryną. Czerwoną cebulę pokrolić w krążki i obsypać rybę. Zielone i czarne oliwki przekroić na pół i dodać do filetów. Dodać czosnek w oleju z ziołami "Ole!". Wszystko pospać zielonym szczypiorkiem, skropić olejem od czosnku "Ole!" Smacznego!

Grzanki Crostinis z kaparami OLE!


Pomidora umyj, pokrój na ćwiartki, miąższ posiekaj w małą kostkę. Tuńczyka rozdrobnij widelcem. Cebulę obierz, pokrój w cieniutkie krążki. Czosnek posiekaj. Na małej patelni stop masło, wrzuć czosnek, smaż przez chwilę, włóż bagietki zrumień z jednej strony i zdejmij z patelni. Bazylię opłucz, osusz pokrój w paseczki. Wymieszaj z pomidorami, kaparami, cebulą i tuńczykiem. Masę przełóż na grzanki, podawaj na talerzykach z listkami sałaty.