Czosnek z ziołami w oleju

Czosnek z ziołami w oleju

Czosnek
z ziołami w oleju

Czosnek z ziołami w oleju

Jeżeli nie wyobrażasz sobie swojej kuchni i przygotowywanych w niej dań bez czosnku, to mamy dla Ciebie dobrą wiadomość - rodzina czosnków OLE! mieni się smakami i kolorami. Niezastąpiony w kuchni smak czosnku połączony ze starannie dobraną mieszanką śródziemnomorskich ziół, to kolejna propozycja OLE! na niebanalne przekąski warzywne. Czosnek z ziołami w oleju OLE! jest pełen aromatu nadając naszym potrawom prawdziwie śródziemnomorskiego charakteru. Kompozycja chrupiącego czosnku, aromatycznych ziół i delikatnej zalewy olejowej przypadnie do gustu amatorom lekkiej i orzeźwiającej kuchni.

Zastosowanie

Czosnek z ziołami w oleju OLE! dodajemy do potraw, którym chcemy nadać czosnkowego aromatu i jednocześnie łagodnego, ziołowego smaku. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do pieczonych i smażonych mięs, a także do makaronów, pizzy i sosów. Dzięki swojemu śródziemnomorskiemu aromatowi Czosnek z ziołami w oleju OLE! będzie wyśmienitym uzupełnieniem dań z owoców morza. Ziołowy czosnek jest także idealnym komponentem lekkich, warzywnych sałatek, dlatego nasze ulubione przepisy na sałatki powinniśmy wzbogacić o ten przysmak. Czosnek z ziołami podany prosto ze słoiczka z chrupiącą bagietką lub w postaci fantazyjnych koreczków sprawdzi się idealnie w roli przystawki na imprezę. Przepisy na przekąski z czosnkami OLE! same przychodzą do głowy.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Czosnku z ziołami w oleju OLE!
 


pojemność: 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Wieprzowina z chilli z kukurydzą mini marynowaną w occie winnym OLE!


Mięso umyj, osusz, pokrój w kostkę. Z chilli usuń pestki, pokrój. Cebulę obierz, posiekaj z ząbkami czosnku. Na rozgrzanym tłuszczu obsmaż mięso. Dodaj cebulę, czosnek i chilli. Duś pod przykryciem 20 min. Kukurydzę odsącz i razem z przecierem pomidorowym i gałązką tymianku dodaj do mięsa w połowie duszenia. Przypraw pieprzem i solą. Udekoruj zieloną pietruszką. Podawaj z ryżem.

Pieczarkowe rarytasy-sałatka dla smakoszy :)


Gotujemy ryż,w trakcie kroimy składniki (szczypiorek,jabłka,czosnek z ziołami-drobimy i cebulka). Następnie po ugotowaniu ryżu odcedzamy go i wkładamy na dno półmiska.Na ryżu smarujemy następne "piętro"majonezem zmieszanym z musztardą.Znowu nakładamy ryż a na niego dajemy pieczarkowy HIT marynowany z papryką i koperkiem OLE,posypujemy szczypiorkiem i smarujemy majonezem z musztardą.Sypiemy drobnym czosnkiem z ziołami w oleju OLE i groszek-solimy i pieprzymy.Nadkładamy cienko ryżem,na to nakładamy szparagi OLE z cebulką OLE i kukurydzą i znów smarujemy na koniec majonezem i musztardą.Na sama górą nakładamy pokrojone (najlepiej w małą kosteczkę) jabłka,który do dekoracji możemy przystroić natką pietruszki:). Smacznego OLE :) !