Czosnek z ziołami w oleju

Czosnek z ziołami w oleju

Czosnek
z ziołami w oleju

Czosnek z ziołami w oleju

Jeżeli nie wyobrażasz sobie swojej kuchni i przygotowywanych w niej dań bez czosnku, to mamy dla Ciebie dobrą wiadomość - rodzina czosnków OLE! mieni się smakami i kolorami. Niezastąpiony w kuchni smak czosnku połączony ze starannie dobraną mieszanką śródziemnomorskich ziół, to kolejna propozycja OLE! na niebanalne przekąski warzywne. Czosnek z ziołami w oleju OLE! jest pełen aromatu nadając naszym potrawom prawdziwie śródziemnomorskiego charakteru. Kompozycja chrupiącego czosnku, aromatycznych ziół i delikatnej zalewy olejowej przypadnie do gustu amatorom lekkiej i orzeźwiającej kuchni.

Zastosowanie

Czosnek z ziołami w oleju OLE! dodajemy do potraw, którym chcemy nadać czosnkowego aromatu i jednocześnie łagodnego, ziołowego smaku. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do pieczonych i smażonych mięs, a także do makaronów, pizzy i sosów. Dzięki swojemu śródziemnomorskiemu aromatowi Czosnek z ziołami w oleju OLE! będzie wyśmienitym uzupełnieniem dań z owoców morza. Ziołowy czosnek jest także idealnym komponentem lekkich, warzywnych sałatek, dlatego nasze ulubione przepisy na sałatki powinniśmy wzbogacić o ten przysmak. Czosnek z ziołami podany prosto ze słoiczka z chrupiącą bagietką lub w postaci fantazyjnych koreczków sprawdzi się idealnie w roli przystawki na imprezę. Przepisy na przekąski z czosnkami OLE! same przychodzą do głowy.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Czosnku z ziołami w oleju OLE!
 


pojemność: 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Grzybowe risotto


Pieczarki w zalewie naturalnej podroić w plasterki. Cebulki marynowane srebrne OLE! pokroić w kostkę. Suszone pomidory osączyć, pokroić w plasterki, a świeżego pomidora sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Na rozgrzanej patelni dodać oliwę i odrobinę masła, podsmażyć pieczarki i połowę pokrojonej cebulki. Smażyć aż bedą miękkie. W oddzielnym naczyniu na reszcie masła zeszklić pozostałą cebulkę, wsypać ryż i ciągle mieszjaąc smażyć aż ryż wchłonie tłuszcz. Wlać wino a potem stopniowo wlewać rosół - aż ryż go całkowicie wchłonie. Mieszać tak długo, aż ryż będzie miękki, kolejno dodać pieczarki i cebulki z patelni, susoszne pomidory i świeże pomidory, natkę pietruszki i mieszając dusić przez 5 minuek. Potrawę gotową posypać parmezanem, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.

Sałatka trzy czosnki Ole!


Kapustę pekińską szatkujemy. Pomidory sparzamy a następnie kroimy na ok 8-10 kawałków. Jajka gotujemy na twardo i obieramy. 4 jajka kroimy na ćwiartki i dodajemy do sałatki. Cebulę i ser feta kroimy w kostkę. Dodajemy ok 3/4 puszki kukurydzy, resztę zostawiamy do ozdoby. Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy a następnie gotujemy. Ugotowaną kroimy w kostkę i smażymy na patelni grillowej, aż się ładnie zarumieni podlewając olejem ze słoiczków czosnku Ole!. Gotowe mięsko pozostawiamy do przestygnięcia a następnie dodajemy do sałatki. Po pół słoiczka czosnku włoskiego oraz z ziołami dodajemy do sałatki krojąc w drobne plasterki. Majonez mieszamy z jogurtem oraz wodą. Doprawiamy do smaku i dodajemy przepuszczony przez praskę czosnek konserwowy Ole! a na koniec alkohol. Sos doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy a następnie wlewamy do sałatki i dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę przełożyć do salaterki i ozdobić kukurydzą oraz pozostałym jajkiem i zieleninką. Sałatkę odkładamy na ok 2-3 godziny, by składniki się przegryzły. Smacznego !!