Czosnek z ziołami w oleju

Czosnek z ziołami w oleju

Czosnek
z ziołami w oleju

Czosnek z ziołami w oleju

Jeżeli nie wyobrażasz sobie swojej kuchni i przygotowywanych w niej dań bez czosnku, to mamy dla Ciebie dobrą wiadomość - rodzina czosnków OLE! mieni się smakami i kolorami. Niezastąpiony w kuchni smak czosnku połączony ze starannie dobraną mieszanką śródziemnomorskich ziół, to kolejna propozycja OLE! na niebanalne przekąski warzywne. Czosnek z ziołami w oleju OLE! jest pełen aromatu nadając naszym potrawom prawdziwie śródziemnomorskiego charakteru. Kompozycja chrupiącego czosnku, aromatycznych ziół i delikatnej zalewy olejowej przypadnie do gustu amatorom lekkiej i orzeźwiającej kuchni.

Zastosowanie

Czosnek z ziołami w oleju OLE! dodajemy do potraw, którym chcemy nadać czosnkowego aromatu i jednocześnie łagodnego, ziołowego smaku. Doskonale sprawdzi się jako dodatek do pieczonych i smażonych mięs, a także do makaronów, pizzy i sosów. Dzięki swojemu śródziemnomorskiemu aromatowi Czosnek z ziołami w oleju OLE! będzie wyśmienitym uzupełnieniem dań z owoców morza. Ziołowy czosnek jest także idealnym komponentem lekkich, warzywnych sałatek, dlatego nasze ulubione przepisy na sałatki powinniśmy wzbogacić o ten przysmak. Czosnek z ziołami podany prosto ze słoiczka z chrupiącą bagietką lub w postaci fantazyjnych koreczków sprawdzi się idealnie w roli przystawki na imprezę. Przepisy na przekąski z czosnkami OLE! same przychodzą do głowy.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Czosnku z ziołami w oleju OLE!
 


pojemność: 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Sałatka grecka z oliwkami OLE!


Sałatę oczyść, pokrój na paski szerokości 2 cm. Oliwki wyjmij ze słoiczka, odsącz, podziel na części. Fetę pokrusz. Pomidory pokrój wzdłuż na ćwiartki, następnie jeszcze na części. Oczyszczoną paprykę pokrój na paski. Cebulę obierz, pokrój w krążki. Obranego ogórka zetrzyj na na tarce, posiekaj ząbki czosnku. Do czosnku, dodaj sok z cytryny, oliwę z oliwek i posiekaną zieloną pietruszkę. Połącz ze startym ogórkiem, jogurtem i twarożkiem. Przypraw solą i pieprzem. Wymieszaj sałatę, oliwki, paprykę, powstały dressing tzatziki. Na wierzchu posyp startą fetą i oregano.

Wędzony pstrąg z czosnkiem w zalewie ziołowej z dodatkiem warzyw


Przepis jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. Pstrąga rozcinamy na pół i układamy na dwóch półmiskach. Połówki ryby skrapiamy sokiem z cytryny i polewamy zalewą ziołową z Czosnku z Ziołami w Oleju firmy Ole! a następnie i i obsypujemy czosnkiem. Pomidory, cebulę i ogórki kroimy w plasterki i układami obok ryby. Całość doprawiamy grubomielonym pieprzem, bazylią, oregano i solą. Podajemy z bagietką posmarowaną masłem i białym winem. Smacznego!