Czosnek z pesto w oleju

Czosnek z pesto w oleju

Czosnek
z pesto w oleju

Czosnek z pesto w oleju

Jeżeli nie wyobrażasz sobie swojej kuchni i przygotowywanych w niej dań bez czosnku, to mamy dla Ciebie dobrą wiadomość - rodzina czosnków OLE! mieni się smakami i kolorami. Niespodziewany warzywny duet to na pewno Czosnek z pesto w oleju OLE! Spotkanie białych ząbków i popularnego, pochodzącego z Włoch zielonego sosu Pesto, to połączenie nowatorskie i bardzo smaczne. Pesto wytwarza się z zielonych oliwek, oleju roślinnego, oliwy z oliwek, orzeszków ziemnych, sera corriego, natki pietruszki, bazylii, mięty oraz kurkumy. Wszystkie te fantastyczne składniki sprawiają, że zielony włoski sos jest pełen orientalnego aromatu, który doskonale komponuje się z klasycznym, niezastąpionym w kuchni smakiem czosnku. Przekąski
na zimno i przekąski
na ciepło z czosnkiem z pesto będą na pewno przyciągać wzrok i rozpieszczać podniebienie, przywodząc na myśl słoneczne śródziemnomorskie kraje.

Zastosowanie

Dzięki Czosnkowi z pesto w oleju OLE! nasza kulinarna kreatywność stanie się jeszcze bardziej zaskakująca, a nasze ulubione przepisy na sałatki i dania jeszcze bardziej kuszące. Czosnek z pesto to doskonała przekąska, a także wspaniały dodatek do dań kuchni o południowym temperamencie: makaronów czy pizzy, ale i tradycyjnych: sałatek, mięs, wędlin, ryb, serów. Czosnek z pesto w oleju podany saute z chrupiącymi bułeczkami, grzankami, domowymi zapiekankami lub w postaci fantazyjnych koreczków sprawdzi się idealnie w roli przystawki na imprezę. Przepisy na przekąski z czosnkami OLE! same przychodzą do głowy.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Czosnku z Pesto w oleju OLE!
 


pojemność: 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Paszteciki kibica z czosnkiem z pesto


Cebulę bardzo drobno kroimy i smażymy na oleju na złoty kolor.Czosnek z pesto drobno siekamy. Mięso doprawiamy solą i pieprzem i mieszanką ognistą oraz przyprawą do mięsa i zapiekamy w naczyniu żaroodpornym. Wołowinę kładziemy na spodzie. Po upieczeniu i ostudzeniu miksujemy blenderem razem z cebulką i czosnkiem z pesto. Dodajemy 1 jako i dokładnie mieszamy. Do miski przesiewamy mąkę i dodajemy drożdże, sól, pieprz i 1 łyżeczkę cukru oraz śmietanę. Podgrzewamy około 1/4 szklanki mleka i dodajemy do mąki. Margarynę rozpuszczamy w rondelku i dodajemy do mąki. Mieszamy składniki. Wykładamy na stolnicę i wyrabiamy ręcznie ciasto około 10 minut, aż będzie miało jednolitą konsystencję . Odstawiamy w misce, pod przykryciem na około 1 godzinę. Ciasto dzielimy na 2 części i wałkujemy. Wykrajamy prostokąty i nakładamy na jednym brzegu farsz, posypujemy jeszcze mieszanką ognistą . Zawijamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Tak przygotowane paszteciki zostawiamy jeszcze na około 15 minut. W miseczce roztrzepujemy jajko i smarujemy nim paszteciki. Zapiekamy je w temp. 180 - 190 C aż się przyrumienią To ogniście pyszna przekąska kibica :))