Czosnek włoski w oleju

Czosnek włoski w oleju

Czosnek
włoski w oleju

Czosnek włoski w oleju

Jeżeli nie wyobrażasz sobie swojej kuchni i przygotowywanych w niej dań bez czosnku, to mamy dla Ciebie dobrą wiadomość - rodzina czosnków OLE! mieni się smakami i kolorami. Dla smakoszy kuchni włoskiej polecamy Czosnek włoski w oleju OLE! Najważniejszy w Czosnku włoskim jest smak i zapach - zdecydowany i wyrazisty, jak sam czosnek. Pasta pomidorowa i olejowa zalewa z kompozycją śródziemnomorskich przypraw sprawiają, że ten warzywny przysmak przenosi nas myślami do słonecznej Italii. Równie ważny jak smak i zapach jest wygląd czosnku - białych, niepozornych ząbków przyozdobionych czerwienią słonecznych pomidorów.

Zastosowanie

Czosnek włoski w oleju OLE! jest doskonały w codziennej kuchni. Podawany w formie przystawki
na zimno do wędlin, mięs, serów i sałatek lub przystawki
na ciepło jako chrupiąca przyprawa do pizzy, sosów, smażonych mięs i ryb. Wykorzystaj ten warzywny przysmak kreatywnie i przygotuj oryginalne przystawki na imprezę w iście włoskim stylu. Wystarczy nadziać na wykałaczkę ząbek czosnku, mozarellę, pomidora i bakłażana i pyszne koreczki gotowe. Przepisy na przekąski z czosnkami OLE! same przychodzą do głowy. Chrupiące ząbki czosnku OLE! bardzo dobrze smakują również jako gotowe przekąski, wystarczy przełożyć zawartość słoiczka do miseczki i cieszyć się wyjątkowym smakiem.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Czosnku włoskiego w oleju OLE!
 


pojemność: 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

tradycjnie z papryką ole primo


Na maśle podsmażamy fileta , dodać pokrojone grzyby , paprykę pokrojoną w kostkę i cebulę , dusimy chwilkę dodajemy czarne pokrojone oliwki ,po czym podlewamy wodą ok 2szkl , dodajemy serki , doprawiamy miętą , solą , papryką ostrą i ziołami prowansalskimi i gotujemy jakieś 20 min , nie trzeba niczym zagęszczać ja podałam z kluskami śląskimi , uwielbiam ten sos jest taki mniam .

Pulpeciki w gniazdkach


Pulpety: Mięso urobić z pozostałymi składnikami. Dodać 2 posiekane ząbki czosnku. Formować kotleciki o śr. ok. 3 cm. Usmażyć z obu stron na oleju. Zdjąć z ognia. Sos: Makaron ugotować w oslonej wodzie. Cebulę i 2 ząbki czosnku posiekać. Paprykę oczyścić i pokroić w paseczki. 10 pieczarek pokroić w kostkę lub plastry. Warzywa wrzucić na olej od smażenia mięsa, dodać sok pomidorowy i przecier. Doprawić bazylią, solą i pieprzem. Dusić ok. 10 min na małym ogniu. Dodać pulpeciki i dusić jeszcze 10 min. Na talerz nakładać gniazdka makaronu, a w ich środek włożyć pulpeciki z sosem. Danie bardzo szybkie w przygotowaniu i naprawdę smaczne:)