Czosnek włoski w oleju

Czosnek włoski w oleju

Czosnek
włoski w oleju

Czosnek włoski w oleju

Jeżeli nie wyobrażasz sobie swojej kuchni i przygotowywanych w niej dań bez czosnku, to mamy dla Ciebie dobrą wiadomość - rodzina czosnków OLE! mieni się smakami i kolorami. Dla smakoszy kuchni włoskiej polecamy Czosnek włoski w oleju OLE! Najważniejszy w Czosnku włoskim jest smak i zapach - zdecydowany i wyrazisty, jak sam czosnek. Pasta pomidorowa i olejowa zalewa z kompozycją śródziemnomorskich przypraw sprawiają, że ten warzywny przysmak przenosi nas myślami do słonecznej Italii. Równie ważny jak smak i zapach jest wygląd czosnku - białych, niepozornych ząbków przyozdobionych czerwienią słonecznych pomidorów.

Zastosowanie

Czosnek włoski w oleju OLE! jest doskonały w codziennej kuchni. Podawany w formie przystawki
na zimno do wędlin, mięs, serów i sałatek lub przystawki
na ciepło jako chrupiąca przyprawa do pizzy, sosów, smażonych mięs i ryb. Wykorzystaj ten warzywny przysmak kreatywnie i przygotuj oryginalne przystawki na imprezę w iście włoskim stylu. Wystarczy nadziać na wykałaczkę ząbek czosnku, mozarellę, pomidora i bakłażana i pyszne koreczki gotowe. Przepisy na przekąski z czosnkami OLE! same przychodzą do głowy. Chrupiące ząbki czosnku OLE! bardzo dobrze smakują również jako gotowe przekąski, wystarczy przełożyć zawartość słoiczka do miseczki i cieszyć się wyjątkowym smakiem.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Czosnku włoskiego w oleju OLE!
 


pojemność: 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

uśmiechnięte chłopaki :)


z pomidorków zrobić brzuszki, z sera główki a stopy z czosnku, oczy z ziarenek pieprzu, jeszcze na głowy kapelusze laurowe włożyć i ... chłopaki imprezę rozkręcają w mig :)

Gulasz Ole!


Mięso umyć, pokroić w kosteczkę, oprószyć przyprawą do gulaszu oraz solą i pieprzem. W brytfance rozgrzać 3 łyżki margaryny, wrzucić mięso, podsmażyć. Zalać wodą i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Cebule posiekać, dodać do mięsa. Dusić ok. godz. pod przykryciem. Dodać pokrojone w kostkę pieczarki (pół słoiczka) oraz czosnek (3-4 ząbki), dusić ponownie ok. 20 min. Doprawić do smaku papryką, solą i pieprzem. Zagęścić czubatą łyżeczką mąki zmieszaną z odrobiną wody. Podawać z kaszą z warzywami oraz z papryczkami z serem solankowym pokrojonymi w plasterki.