Czosnek egzotyczny w oleju

Czosnek egzotyczny w oleju

Czosnek
egzotyczny w oleju

Czosnek egzotyczny w oleju

Jeżeli nie wyobrażasz sobie swojej kuchni i przygotowywanych w niej dań bez czosnku, to mamy dla Ciebie dobrą wiadomość - rodzina czosnków OLE! mieni się smakami i kolorami. Smak czosnku jest nam wszystkim doskonale znany i lubiany, jednak jeśli mamy ochotę na odrobinę kulinarnego szaleństwa, proponujemy czosnek w egzotycznej wersji. Czosnek egzotyczny w oleju przyciąga złocistym wyglądem, po otwarciu słoiczka uwalnia się aromat orientalnych przypraw, no i wreszcie zaskakujący smak. Te właściwości czosnek egzotyczny zawdzięcza znanej od tysięcy lat przyprawie pochodzącej z Indii – curry. Jest to jedna z bardziej aromatycznych przypraw na świecie, w skład której wchodzą: kurkuma, kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, chili, czosnek, kardamon, goździki, kmin rzymski, cynamon, imbir oraz sól. Te dwa pełne smaku składniki: czosnek i curry zalane olejem tworzą wyjątkowy przysmak warzywny, który inspiruje do kulinarnych poszukiwań.
 

Zastosowanie

Czosnek egzotyczny w oleju OLE! doskonale sprawdzi się jako dodatek do potraw mięsnych, zwłaszcza z drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz ryżu i wszelakich sosów. Jeśli chcemy postawić nie tylko na wyśmienity smak, ale także na kuszący wygląd naszych dań i przekąsek to wybierzmy czosnek egzotyczny, który swoim złocistym kolorem sprawi, że nasze przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno, sałatki i inne dania będą mienić się kolorami słońca. Chrupiące ząbki czosnku OLE! bardzo dobrze smakują również jako gotowe przekąski, wystarczy przełożyć zawartość słoiczka do miseczki i cieszyć się wyjątkowym smakiem.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Czosnku egzotycznego w oleju OLE!
 


pojemność: 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

małe kąski kibica


Na oleju z suszonych pomidorów , podsmazamy kiełbaskę , dodajemy czosnku kilka ząbków , kukurydzę i pomidory podsmażane , dusimy chwilkę , nastepnie kroimy suszone pomidory ok 5 szt , 3 łyżki kaparów i oliwki , na koniec ser , jeśli dajemy żółty to musi byc starty , a jeśli plesniowy to tylko połamany i podgrzewamy aż się rozpuści , całość ma mieć gęstą konsystencję i dać się nakładać łyżką . Z chleba wycinamy szklanką koła i robimy tosty , na każdy nakładamy porcję salsy , smaczne i na ciepło na zimno :)

Kurczę w zimnym rosOLE czyli galaretka drobiowa


Rosół przecedzić przez bardzo drobne sitko by był klarowny,doprawić pieprzem,solą do smaku by był mocny i aromatyczny. Mięso obrać z udek i pokroić w równe kawałki.Marczew i czosnek pokroic w kawałki. Wszystko układać w salaterkach warstwowo,przyprawić jeszcze pieprzem dla ozdoby i zalewać wcześniej zagotowanym rosołem z żelatyną. Odstawić na noc do lodówki. Podawać z cytryną lub chrzanem.