Czosnek egzotyczny w oleju

Czosnek egzotyczny w oleju

Czosnek
egzotyczny w oleju

Czosnek egzotyczny w oleju

Jeżeli nie wyobrażasz sobie swojej kuchni i przygotowywanych w niej dań bez czosnku, to mamy dla Ciebie dobrą wiadomość - rodzina czosnków OLE! mieni się smakami i kolorami. Smak czosnku jest nam wszystkim doskonale znany i lubiany, jednak jeśli mamy ochotę na odrobinę kulinarnego szaleństwa, proponujemy czosnek w egzotycznej wersji. Czosnek egzotyczny w oleju przyciąga złocistym wyglądem, po otwarciu słoiczka uwalnia się aromat orientalnych przypraw, no i wreszcie zaskakujący smak. Te właściwości czosnek egzotyczny zawdzięcza znanej od tysięcy lat przyprawie pochodzącej z Indii – curry. Jest to jedna z bardziej aromatycznych przypraw na świecie, w skład której wchodzą: kurkuma, kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, chili, czosnek, kardamon, goździki, kmin rzymski, cynamon, imbir oraz sól. Te dwa pełne smaku składniki: czosnek i curry zalane olejem tworzą wyjątkowy przysmak warzywny, który inspiruje do kulinarnych poszukiwań.
 

Zastosowanie

Czosnek egzotyczny w oleju OLE! doskonale sprawdzi się jako dodatek do potraw mięsnych, zwłaszcza z drobiu, wieprzowiny i baraniny oraz ryżu i wszelakich sosów. Jeśli chcemy postawić nie tylko na wyśmienity smak, ale także na kuszący wygląd naszych dań i przekąsek to wybierzmy czosnek egzotyczny, który swoim złocistym kolorem sprawi, że nasze przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno, sałatki i inne dania będą mienić się kolorami słońca. Chrupiące ząbki czosnku OLE! bardzo dobrze smakują również jako gotowe przekąski, wystarczy przełożyć zawartość słoiczka do miseczki i cieszyć się wyjątkowym smakiem.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Czosnku egzotycznego w oleju OLE!
 


pojemność: 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Zawijana szynka na każdą okazję


Szynkę smarujemy Sosem tatarskim classic, układamy Szparagi, ćwiartkę jajka ugotowanego na twardo i zawijamy. Na koniec kładziemy Oliwkę z pastą paprykową na każdym końcu zwiniętej szykni. Dekorujemy wg własnych upodobań. Podajemy ułożoną na okrągłym talerzu. Zawijana szynka jest świetnym uzupełnieniem na każdym przyjęciu. polecam!

kuleczki cielęco - drobiowe


Mieso mielimy, doprawiamy , dodajemy poszatkowany czosnek i szczypiorek , jajko , wyrabiamy ok 10 min Następnie bierzemy oliwkę i obtaczamy w mięsie tworząc małą kuleczkę , pieczemy w piekarniku ok 10 -15 w tem , 200 st , podajemy z sałatką z deliaktną oliwą i pomidorami , idealne na przyjęcia , mozna zjeść na zimno , podawać z sosami , sposobów jest mnóstwo , ja je robię często na zmianę z suszonymi pomidorami i pieczarkami nadziewanymi papryką są też smaczne ale teraz ich nie mogę kupić u nas ;)