Czosnek chilli w oleju

Czosnek chilli w oleju

Czosnek
chilli w oleju

Czosnek chilli w oleju

Jeżeli nie wyobrażasz sobie swojej kuchni i przygotowywanych w niej dań bez czosnku, to mamy dla Ciebie dobrą wiadomość - rodzina czosnków OLE! mieni się smakami i kolorami. Wszystkim, którzy lubią kuchnię pełną temperamentu polecamy Czosnek chilli w oleju OLE! - chrupiące, białe ząbki czosnku, mocno doprawione starannie dobraną mieszanką przypraw, w której dominuje ogniste chilli. Chilli od dawna uznawane jest za znakomity afrodyzjak, czosnek również. Takie połączenie musi burzyć krew w żyłach i rozpalać nasze podniebienia. Wyrazisty smak, wyrazisty kolor – taki jest właśnie czosnek chilli OLE!
 

Zastosowanie

Czosnek chilli w oleju OLE! będzie idealnym dodatkiem do dań kuchni meksykańskiej, hiszpańskiej, chińskiej i węgierskiej, czyli w każdej kuchni z temperamentem. Nasze przepisy na przekąski i ulubione przepisy na sałatki wzbogacone tym ognistym przysmakiem nabiorą nowego, wyrazistego smaku. Możemy zaostrzyć smak pieczonej wołowiny dodając pikantne ząbki czosnku chilli. Również przekąski
na zimno będą rozpalać nasze zmysły, jeśli wykorzystamy czosnek na przykład do koreczków, kanapek, serów i wędlin. Przepisy na przekąski z czosnkami OLE! same przychodzą do głowy. Chrupiące ząbki czosnku OLE! bardzo dobrze smakują również jako gotowe przekąski, wystarczy przełożyć zawartość słoiczka do miseczki i cieszyć się wyjątkowym smakiem.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Czosnku chilli w oleju OLE!
 


pojemność: 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Fasolowa sałatka grillowa


Fasolę odsączamy z zalewy. Ogórki konserwowe kroimy w kostkę, a Pieczarki marki OLE! w plasterki. Wszystkie składniki mieszamy, dodając trochę oleju. Do sałatki można również użyć natkę pietruszki.

Sałatka sródziemnomorska


1. Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Pomidora sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Paprykę umyć, wykroić z niej pestki, i pokroić w kostkę. Również ogórka należy pokroić w półplasterki. Oliwki zielone OLE! pokroić w ćwiartki. Cebulę pokroić w piórka. Wszystkie składniki wrzucić do dużej miski i wymieszać. Dodać kukurydzę OLE!. 2. W słoiku wymieszać energicznie oliwę z octem balsamicznym. Dodać zmiażdżony czosnek, sól, cukier i zioła prowansalskie. Polać sosem sałatkę i wymieszać. 3. Ser żółty zetrzeć na tarce lub pokroić w kostkę i posypać nim sałatkę. Pyszna sałatka na podwieczorek lub jako dodatek do dań obiadowych. Idealnie pasuje do grilla jak również jako samodzielne danie. Można do sałatki dodać również świeże zioła wg uznania- np. bazylię lub oregano. Smacznego!