Czosnek chilli w oleju

Czosnek chilli w oleju

Czosnek
chilli w oleju

Czosnek chilli w oleju

Jeżeli nie wyobrażasz sobie swojej kuchni i przygotowywanych w niej dań bez czosnku, to mamy dla Ciebie dobrą wiadomość - rodzina czosnków OLE! mieni się smakami i kolorami. Wszystkim, którzy lubią kuchnię pełną temperamentu polecamy Czosnek chilli w oleju OLE! - chrupiące, białe ząbki czosnku, mocno doprawione starannie dobraną mieszanką przypraw, w której dominuje ogniste chilli. Chilli od dawna uznawane jest za znakomity afrodyzjak, czosnek również. Takie połączenie musi burzyć krew w żyłach i rozpalać nasze podniebienia. Wyrazisty smak, wyrazisty kolor – taki jest właśnie czosnek chilli OLE!
 

Zastosowanie

Czosnek chilli w oleju OLE! będzie idealnym dodatkiem do dań kuchni meksykańskiej, hiszpańskiej, chińskiej i węgierskiej, czyli w każdej kuchni z temperamentem. Nasze przepisy na przekąski i ulubione przepisy na sałatki wzbogacone tym ognistym przysmakiem nabiorą nowego, wyrazistego smaku. Możemy zaostrzyć smak pieczonej wołowiny dodając pikantne ząbki czosnku chilli. Również przekąski
na zimno będą rozpalać nasze zmysły, jeśli wykorzystamy czosnek na przykład do koreczków, kanapek, serów i wędlin. Przepisy na przekąski z czosnkami OLE! same przychodzą do głowy. Chrupiące ząbki czosnku OLE! bardzo dobrze smakują również jako gotowe przekąski, wystarczy przełożyć zawartość słoiczka do miseczki i cieszyć się wyjątkowym smakiem.

Nie zapomnij użyć aromatycznego oleju ze słoiczka. Jak wykorzystać go kreatywnie sprawdź tutaj.

Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Czosnku chilli w oleju OLE!
 


pojemność: 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Pikantne ośmiorniczki


Gdy na imprezie goście mają ochotę na coś ciepłego a my nie chcemy spędzić w kuchni zbyt dużo czasu to polecam ta prostą, szybka i bardzo smaczną potrawę. Do zeszklonej na łyżce oliwy dymki i posiekanych 3 ząbków czosnku dolewamy pomidory z puszki. Przyprawiamy cukrem, bazylią i tabasco. Parówki przekrawamy na pół i każdą cześć przekrawamy wzdłuż na 4 części zostawiając ok.2 cm bez rozcinania. Dodajemy j do sosu i podsmażamy około 6 minut. Smacznego :)

Ryż zapiekany


Ugotuj ryż w osolonej wodzie. Oddzielnie ugotuj kurczaka (może być połowa lub np. kilka udek. Na patelni podsmaż na oleju mieszankę chińską-mrożoną. Następnie wymieszaj ze sobą ryż, podsmażoną mieszankę chińską i obrane mięso z kurczaka. Dodaj Leczo pieczarkowe tradycyjne lub prowansalskie-według uznania. Dopraw do smaku: ketchupem, słodką i ostrą papryką, solą i pieprzem. Przełóż danie do naczynia żaroodpornego i na koniec posyp grubo startym żółtym serem. Wszystko to wstaw do piekarnika na 180'C na jakieś pół godziny. Aż potrawa będzie ciepła a ser roztopiony. Życzę smacznego.