Czosnek biały konserwowy

Czosnek biały konserwowy

Czosnek
biały konserwowy

Jeżeli nie wyobrażasz sobie swojej kuchni i przygotowywanych w niej dań bez czosnku, to mamy dla Ciebie dobrą wiadomość - rodzina czosnków OLE! mieni się smakami i kolorami. Proponujemy, aż 6 wariantów smakowych czosnków. Lubiącym tradycyjne smaki polecamy Czosnek biały konserwowy OLE!. Czosnek konserwowy jest niezwykle chrupiący. Łagodny, ale zarazem wyrazisty smak czosnku OLE! sprawi, że twoje potrawy nabiorą wyjątkowego aromatu.

Zastosowanie

Czosnek biały konserwowy OLE! jest niezastąpiony do sałatek, jako dodatek do mięs, ryb i farszów, a także do zapiekanek czy innych potraw
na ciepło. Koreczki, kanapki, tartinki, takie przekąski
na zimno z czosnkiem OLE! będą wyśmienite i sprawdzą się idealnie jako przystawki na imprezę. Chrupiące ząbki czosnku OLE! bardzo dobrze smakują równie jako gotowe przekąski, wystarczy przełożyć zawartość słoiczka do miseczki i cieszyć się wyjątkowym smakiem.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Czosnku białego konserwowego OLE!
 


pojemność: 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Zapiekanka makaronowa


Makaron należy ugotować i odstawić na bok w celu ostygnięcia. Cebule należy pokroić w prążki lub paski natomiast paprykę, kiełbasę i ogórki pokroić na kawałki, najlepeij kwadraty. Ser żółty należy zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Do przygotowania sosu potrzebna jest najlepiej brytwanna, w której należy rozgrzać olej. Dodać pokrojoną cebulę oraz kiełbasę i podsmażyć. Następnie należy dodać pozostałe składniki nie zapominając o Kukurydzy i Pieczarkch w zalewie naturalnej marki OLE!. Mieszając te składniki dodajemy 3 łyżki przecieru oraz 5 łyżek ketchupu i przez 5 minut należy podpiekać. Na sam koniec potrzebne jest naczynie żaroodporne, w którym przekładamy na przemian warstwy makaronu i sosu. Samą górę zaś posypujemy startym serem żółtym. Całość wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 30 minut. Gotowe danie należy podawać na gorąco bezpośrednio po przyrządzeniu. Szczególnie gdy jest to romantyczna kolacja we dwoje wskazane bedzie oczywiście czerwone wino i świece. Niepowtarzalną cechą tej zapiekanki jest jej wyjątkowy smak i aromat. Mogę zagwarantować, że po jej spróbowaniu każdy będzie domagał sie dokładki! SMACZNEGO

Zapiekanka z wątróbkami i oliwkami OLE! po burgundzku


W garnku rozpuszczamy 2 łyżki masła lub margaryny. Na gorący tłuszcz wrzucamy wątróbki, boczek, posiekaną cebulę i czosnek. Podsmażamy przez 4 minuty. Dodajemy 1/4 szklanki mąki i dusimy przez minutę, ciągle mieszając. Zdejmujemy z ognia i dodajemy sok pomidorowy, koncentrat, bazylię, cukier, odrobinę soli z pieprzem i garść pokrojonych Oliwek drylowanych zielonych. Dokładnie mieszamy. Ponownie wstawiamy na ogień doprowadzając do wrzenia, dusimy przez 2 minuty mieszając i odstawiamy do wystygnięcia. Resztę mąki mieszamy z łyżeczką soli. Do garnka wlewamy wodę i dodajemy pozostałe masło lub margarynę. Podgrzewamy do rozpuszczenia tłuszczu i dodajemy mąkę. Dokładnie mieszamy i studzimy. Ciągle mieszając dodajemy jajka. Powstałą masą wykładamy na dno lekko natłuszczonego, płytkiego naczynia do zapiekania. Na ciasto wykładamy duszone wątróbki z dodatkami i posypujemy serem z bułką tartą. Pieczemy 35 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po upieczeniu posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy na gorąco z fasolką szparagową.