Czosnek biały konserwowy

Czosnek biały konserwowy

Czosnek
biały konserwowy

Jeżeli nie wyobrażasz sobie swojej kuchni i przygotowywanych w niej dań bez czosnku, to mamy dla Ciebie dobrą wiadomość - rodzina czosnków OLE! mieni się smakami i kolorami. Proponujemy, aż 6 wariantów smakowych czosnków. Lubiącym tradycyjne smaki polecamy Czosnek biały konserwowy OLE!. Czosnek konserwowy jest niezwykle chrupiący. Łagodny, ale zarazem wyrazisty smak czosnku OLE! sprawi, że twoje potrawy nabiorą wyjątkowego aromatu.

Zastosowanie

Czosnek biały konserwowy OLE! jest niezastąpiony do sałatek, jako dodatek do mięs, ryb i farszów, a także do zapiekanek czy innych potraw
na ciepło. Koreczki, kanapki, tartinki, takie przekąski
na zimno z czosnkiem OLE! będą wyśmienite i sprawdzą się idealnie jako przystawki na imprezę. Chrupiące ząbki czosnku OLE! bardzo dobrze smakują równie jako gotowe przekąski, wystarczy przełożyć zawartość słoiczka do miseczki i cieszyć się wyjątkowym smakiem.
Wypróbuj oryginalne przepisy na przekąski (przekąski
na ciepło, przekąski
na zimno) oraz przepisy na sałatki. Stwórz niezapomniane przystawki na imprezę z wykorzystaniem Czosnku białego konserwowego OLE!
 


pojemność: 212ml

tabela logistyczna »
Klub Konsumenta

Szybki przepis na pyszny obiad

Bułeczki z pieczarkami


Podany przepis jest wersją dla 5-6 osób. Odciąć spody kajzerek i delikatnie wydrążyć ich wnętrze. Kulinarny Hit farsz pieczarkowy domowy przełożyć do miseczki. Kilka sztuk Cebulki marynowanej srebrnej - wedle uznania (ja dodaję 4 sztuki), osączyć i drobniutko pokroić. Cebulkę połączyć z farszem i wymieszać. Następnie dodać sztywną pianę z dwóch białek. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Przygotowaną masą napełnić kajzerki. Posypać startym serem wedle uznania. Smacznego!

Sałatka z ananasem


Ananasa kroimy w małe kawałki, żółty ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jajka drobno siekamy. Pora cienko kroimy w półplasterki. W misce mieszamy wszystkie składniki, dodajemy oliwki zielone krojone OLE! oraz pokrojone Pieczarki marynowane OLE!. 4 łyżki majonezu mieszamy z 4 łyżkami jogurtu. Doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sałatkę i mieszamy.